Pentagonul a aprobat vânzarea externă a rachetei C-UAS Coyote Block 2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul Apărării din SUA a aprobat vânzarea externă sistemul aerian C-UAS Coyote Block 2 produs de Raytheon, transmite Jane.

Lisa Hunter, purtătorul de cuvânt al US Army Aviation and Missile Command, a declarat că clienții interesați ar trebui să depună o scrisoare de solicitare prin intermediul biroului local de cooperare pentru securitate, la ambasada locală a SUA. Racheta C-UAS Coyote Block 2 a fost dezvoltată pentru US Army prin Defense Microelectronics Activity (DMEA).

Juan Santiago, director de produse C-UAS a declarat că acest contract Coyote C-UAS este include analiza, proiectarea, dezvoltarea, prototiparea, integrarea, testarea și producerea UAS-ului lansat prin intermediul tuburilor pentru: protecție împotriva atacurilor ostile, culegerea de informații de pe câmpul de luptă și a altor activități îndreptate împotriva infrastructurii critice.

Raytheon Missile Systems a primit trei comenzi. Primul contract a fost atribuit prin Office of Naval Research (ONR), în timp ce al doilea contract a fost prin Defense Innovation Unit (DIU) iar al treilea contract a fost atribuit prin DMEA.

Pete Mangelsdorf, directorul programelor de rachete Raytheon pentru programele de dezvoltare rapidă Coyote a declarat că racheta Coyote Block 2 C-UAS este alimentată de un motor cu turbină. Acesta intră în funcțiune abia după ce racheta este lansată de motorul inițial de pe sistemul cu șină. 

Vezi și: US Navy a executat prima tragere având ca țintă racheta supersonică GQM-163A Coyote

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel