Pentagonul a aprobat vânzarea externă a rachetei C-UAS Coyote Block 2

Eduard Pascu / 25 feb 2020 / 14:24

Departamentul Apărării din SUA a aprobat vânzarea externă sistemul aerian C-UAS Coyote Block 2 produs de Raytheon, transmite Jane.

Lisa Hunter, purtătorul de cuvânt al US Army Aviation and Missile Command, a declarat că clienții interesați ar trebui să depună o scrisoare de solicitare prin intermediul biroului local de cooperare pentru securitate, la ambasada locală a SUA. Racheta C-UAS Coyote Block 2 a fost dezvoltată pentru US Army prin Defense Microelectronics Activity (DMEA).

Juan Santiago, director de produse C-UAS a declarat că acest contract Coyote C-UAS este include analiza, proiectarea, dezvoltarea, prototiparea, integrarea, testarea și producerea UAS-ului lansat prin intermediul tuburilor pentru: protecție împotriva atacurilor ostile, culegerea de informații de pe câmpul de luptă și a altor activități îndreptate împotriva infrastructurii critice.

Raytheon Missile Systems a primit trei comenzi. Primul contract a fost atribuit prin Office of Naval Research (ONR), în timp ce al doilea contract a fost prin Defense Innovation Unit (DIU) iar al treilea contract a fost atribuit prin DMEA.

Pete Mangelsdorf, directorul programelor de rachete Raytheon pentru programele de dezvoltare rapidă Coyote a declarat că racheta Coyote Block 2 C-UAS este alimentată de un motor cu turbină. Acesta intră în funcțiune abia după ce racheta este lansată de motorul inițial de pe sistemul cu șină. 

Vezi și: US Navy a executat prima tragere având ca țintă racheta supersonică GQM-163A Coyote

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy