Pentagonul a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria

Sebastian Florea / 19 dec 2018 / 22:11

Pentagonul a anunţat miercuri că a lansat procesul de retragere a trupelor americane din Siria, în contextul în care SUA au început trecerea la următoarea fază a campaniei antijihadiste, informează Reuters.

''Coaliţia a eliberat teritoriul controlat de ISIS (gruparea jihadistă Stat Islamic), dar campania contra ISIS nu s-a încheiat'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

''Am început procesul de întoarcere acasă a trupelor SUA din Siria, în contextul tranziţiei către următoarea fază a campaniei. Din motive de securitate operaţională, nu vom oferi alte detalii. Vom continua să lucrăm cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a înfrânge ISIS oriunde acţionează'', a adăugat White.

Un oficial de la Washington a anunţat miercuri că preşedintele Donald Trump, care afirmă că şi-a atins scopul de 'a învinge gruparea Stat Islamic' în Siria, are în vedere o retragere completă a trupelor americane staţionate în această ţară.

Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei.

Deşi Donald Trump şi-a exprimat în mod repetat dorinţa de a retrage militarii americani din această ţară aflată în război, mai mulţi membri ai administraţiei sale şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la această problemă delicată. Săptămâna trecută, reprezentantul SUA pentru coaliţia internaţională antijihadistă, Brett McGurk, a declarat că americanii ar trebui să mai rămână o vreme în Siria.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy