Pentagonul a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria

Sebastian Florea |
Data publicării:

Pentagonul a anunţat miercuri că a lansat procesul de retragere a trupelor americane din Siria, în contextul în care SUA au început trecerea la următoarea fază a campaniei antijihadiste, informează Reuters.

''Coaliţia a eliberat teritoriul controlat de ISIS (gruparea jihadistă Stat Islamic), dar campania contra ISIS nu s-a încheiat'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

''Am început procesul de întoarcere acasă a trupelor SUA din Siria, în contextul tranziţiei către următoarea fază a campaniei. Din motive de securitate operaţională, nu vom oferi alte detalii. Vom continua să lucrăm cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a înfrânge ISIS oriunde acţionează'', a adăugat White.

Un oficial de la Washington a anunţat miercuri că preşedintele Donald Trump, care afirmă că şi-a atins scopul de 'a învinge gruparea Stat Islamic' în Siria, are în vedere o retragere completă a trupelor americane staţionate în această ţară.

Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei.

Deşi Donald Trump şi-a exprimat în mod repetat dorinţa de a retrage militarii americani din această ţară aflată în război, mai mulţi membri ai administraţiei sale şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la această problemă delicată. Săptămâna trecută, reprezentantul SUA pentru coaliţia internaţională antijihadistă, Brett McGurk, a declarat că americanii ar trebui să mai rămână o vreme în Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel