Pe ruși îi supără HIMARS, IRIS-T sau NASAMS. Moscova amenință NATO că „se joacă cu focul” în privința transporturilor de arme

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Iris-T / Diehl Defence
Iris-T / Diehl Defence

Viceministrul rus de externe Serghei Ryabkov a avertizat joi că NATO „se joacă cu focul” furnizând transporturi de arme către Ucraina, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24, citat de Tass.

Supărarea Moscovei e cu atât mai mare cu cât armele occidentale s-au dovedit a fi net superioare tehnicii de luptă rusești.

"Membrii NATO sunt din ce în ce mai mult și direct implicați în acest conflict. Sprijinul lor pentru Kiev este acum mult mai diversificat decât era acum câteva luni. Aceasta este o reflectare a politicii intenționate a Washingtonului, urmată cu supunere de europeni, de escaladare a conflictului. Ei se joacă cu focul. Riscurile cresc", a spus Riabkov, relatează Tass.

Viceministrul de externe a subliniat că țările occidentale extind livrările de arme către Ucraina, inclusiv „arme mai grele, cu rază mai lungă de acțiune”.

"În același timp, ei vicleni și înșelător, în mare măsură, încearcă să creeze impresia că există un fel de linie de frontieră, un fel de auto-reținere în acest sens. Nu vedem așa ceva."

Ryabkov a avertizat țările occidentale împotriva „consecințelor acestor pași”.

 

Rusia: NATO și-a băgat coada în atacurile aeroporturilor Diagilevo și Engels

 

În plus, joi, Konstantin Gavrilov, șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armamentelor, a declarat pentru RIA Novosti că NATO are o implicare în presupusele lovituri cu drone ucrainene împotriva aerodromurilor rusești din Diagilevo și Engels.

„Partea rusă a subliniat în mod repetat că Statele Unite și sateliții săi sunt din ce în ce mai consolidați în statutul de participanți la conflictul ucrainean”, a spus Gavrilov.

Afirmațiile celor doi oficiali ruși vin la doar câteva săptămâni după ce guvernatorul Regiunii Pskov a Rusiei, Mihail Vedernikov, a susținut că dronele NATO au încercat să treacă în mod repetat granița regiunii Pskov, începând înainte de invazia Rusiei în Ucraina și continuând până în prezent.

„Nu am oferit niciodată o acoperire extinsă, dar au existat încercări de vehicule aeriene militare fără pilot și alte avioane de a trece ilegal granița”, a spus Vedernikov, potrivit TASS.

„Toată această „interacțiune pașnică” a „înflorit” chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale”, a adăugat guvernatorul. — În mod clar, toate acestea s-au agravat și mai mult în prezent.

Regiunea Pskov este situată de-a lungul graniței Rusiei cu Estonia, Letonia și Belarus. Estonia și Letonia sunt ambele membre NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel