Pe model american, Leviatan Design susține înființarea în România a unui program pentru sprijinirea familiilor militarilor căzuți sau răniți în TO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari români în timp ce se întorceau din Afganistan. Sursă foto: MApN
Militari români în timp ce se întorceau din Afganistan. Sursă foto: MApN

În România ar putea fi înființată o asociație de tip TAPS (Tragedy Assistance Program For Survivors), pentru susținerea familiilor militarilor răniți, căzuți sau întorși din teatrele de operațiuni (TO). Initiațiva e susținută de compania românească Leviatan Design care  a propus crearea TAPS Romania.

Un astfel de demers a fost discutat în SUA de către Cătălin Podaru, directorul Leviatan Design, companie românească specializată în proiecte de infrastructură de apărare NATO. Acesta a participat la evenimentele organizate de TAPS în marja Memorial Day Weekend.

Memorial Day e evenimentul oficial din SUA ce comemorează soldații americani care au murit în luptă sau în serviciul militar.

În contextul acestui eveniment, TAPS (Tragedy Assistance Program For Survivors) a organizat în perioada 27-30 mai, la Washington, în Statele Unite, la cea de-a 28-a ediție a Seminarului național anual al supraviețuitorilor militari și tabăra Good Grief Camp.

 

Câteva cifre despre TAPS

 

Pentru a înțelege rolul major e care astfel de organizații îl au în societate, câteva cifre aferente anului 2021:

- TAPS a sprijinit peste 9000 de familii recent îndoliate să își continue viața în societate;

- În medie, 25 de supraviețuitori s-au îndreptat zilnic către TAPS pentru sprijin;

- De asemenea, TAPS a strâns donații de 16 milioane de dolari pentru a sprijini aproape 100.000 de militari care au supraviețuit tragediilor;

- Într-un singur an, TAPS a interacționat cu familiile militarilor în peste 15.700 de apeluri telefonice, a organizat 930 de evenimente pentru 15.000 de participanți și a implementat 71 de programe de formare pentru 8.300 de participanți.

Un asemenea program nu vizează doar militari răniți în TO, familiile îndurerate a celor căzuți, dar se adresează și ostașilor întorși din teatrele de operațiuni.

 

 

Leviatan Design susține înființarea TAPS Romania

 

2. -imagine fara descriere- (taps-3_54092100.jpg)

Leviatan Design, reprezentată de Cătălin Podaru, a participat la eveniment ca urmare a unei invitații venite în urma unei vizite pe care președinta și fondatoarea TAPS, Bonnie Carroll, a efectuat-o în luna martie în România.

În marja evenimentului compania românească și-a manifestat intenția de a susține acest demers, prin sprijinirea înființării unei filiale TAPS Romania.

“Am participat la acest eveniment pentru că Leviatan Design susține înființarea unei astfel de inițiative în România, precum și transferul de bune practici pe care TAPS îl poate oferi pentru crearea unei filiale în România. Ca fost militar, înțeleg foarte mult importanța și grija pe care militarii români o acordă familiilor lor, chiar și atunci când sunt departe de casă, fie că vorbim de Afganistan, Irak sau alte teatre de operații, apărând idealurile și valorile libertății și democrației”, a declarat Cătălin Podaru, directorul Leviatan Design.

Directorul Leviatan Design i-a precizat președintei și fondatoarei TAPS că din partea companiei românești există susținere totală cu privire la înființarea unei organizații TAPS Romania, iar partea americană s-a arătat deschisă acestei propuneri.

“Am transmis în cadrul discuțiilor avute că Leviatan Design susține înființarea organizații TAPS Romania, alături de organizațiile non-guvernamentale de resort și de autoritățile de profil implicate. Există o deschidere totală din partea TAPS de a susține această inițiativă  care poate să-și aducă contribuția si la întărirea cooperării dintre SUA și România și pe această dimensiune, mai ales în contextul importanței pe care Statele Unite o acordă activităților care susțin familiile celor care luptă în teatrele de operații pentru a proteja valorile democrației”, a mai afirmat Podaru.

La seminarul organizat de TAPS au participat numeroși invitați speciali, dintre care se disting Secretarul Apărării, Lloyd J. Austin III, și președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark Milley.

1. -imagine fara descriere- (taps-2_91007000.jpg)

3. -imagine fara descriere- (taps-4_34234500.jpg)

În tot acest context, directorul Leviatan Design consideră că „prin crearea TAPS Romania putem contribui la creșterea nivelului de responsabilitate socială în societatea românească, precum și la conectivitatea la nivel uman cu partenerii americani pentru împărtășirea si consolidarea valorilor comune”.

Tot în cadrul evenimentului organizat de TAPS America la Arlington în contextul Memorial Day Weekend, compania Leviatan Desing, prin Cătălin Podaru, a participat la la workshop-uri în care supraviețuitorii tragediilor militare sau familiile îndoliate ale militarilor au discutat despre gestionarea și vindecarea traumelor. Programul are ca obiectiv și dezvoltarea unei relații dezvoltarea de relații, reziliență și leadership. 

Compania românească a fost prezentă în SUA și la discursul susținut de președintele Joe Biden la Cimitirul Național Arlington, unde sunt omagiați eroii americani căzuți la datorie.

Despre TAPS

Din 1994, TAPS a oferit sprijin și speranță 24 de ore din 24, 7 zile din 7, printr-o rețea națională de sprijin între colegi și prin conectarea la resurse de sprijin pentru persoanele îndurerate, toate acestea fără niciun cost pentru familiile supraviețuitoare și cei dragi. TAPS oferă o varietate de programe supraviețuitorilor la nivel național și mondial. Seminarul național organizat de TAPS pentru supraviețuitori militari și tabăra de doliu au loc anual la Washington, D.C., în weekendul Memorial Day, începând din 1994. TAPS organizează, de asemenea, seminarii regionale pentru supraviețuitori și pentru adulți și programe pentru tineri.

Despre Leviatan Design

Activitatea Leviatan Design a demarat în 2012 cu focus pe oferirea de servicii integrate de arhitectură și inginerie civilă și a evoluat, în cei 10 ani de activitate, la servicii complete pentru construcții de tip design&build. Cu capital 100% românesc, compania noastră și-a făcut loc în piața de construcții din România prin viziunea tinerilor antreprenori care au format-o, viziune care a fost încă de la început orientată pe dezvoltarea durabilă prin tehnologie și inovare. Leviatan Design a reușit să se distingă pe piața locală prin capacitatea sa de ADAPTARE, susținută ferm de digitalizarea și de automatizarea proceselor interne, dar și de metode de lucru inovative precum BIM și tehnologii moderne, devenind astfel promotori ai tehnologizării construcțiilor.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel