Pe fondul tensiunilor cu Turcia, Franţa şi Egiptul se aliază în Marea Mediterană

H.D. Hartmann |
Data publicării:

Ministerul forțelor Armate din Egipt a anunțat că marina egipteană a executat exerciții militare comune cu Marina franceză în Marea Mediterană.

Ca parte a planului Comandamentului General al Forțelor Armate de a îmbunătăți nivelul de pregătire și de a face schimb de experiență cu forțele militare ale unei țări prietene și surori, Franța, Armata egipteană și franceză au executat exerciții comune care au inclus fregata egipteană „Long Live Egypt” și fregata franceză „Aconit”. Exercițiile navale au inclus mai multe activități care s-au concentrat pe tactica de cooperare în timpul executării misiunilor de luptă pe mare împotriva forțelor navale ostile. Tot odată s-au organizat trageri cu muniție împotriva unor ținte aeriene și de sol.

 

Scenarii de conflict

 

Exercițiile au inclus, de asemenea, execuția unor scenarii de conflict folosindu-se  și avioane de suport maritim. Realizarea acestor exerciții dee cooperare militară dintre cele două țări a relevat capacitatea profesională a echipajelor marinei egiptene în îndeplinirea misiunilor de luptă cu eficiență și acuratețe și cu accent pe coordonarea dintre totși actorii implicați.

Aceste activități militare și navale nu sunt un element nou. Egiptul a desfășurat în noiembrie un set de exerciții militare comune cu Grecia și Cipru, pe fondul tensiunilor cu Turcia, cauzate de operațiunile sale de foraj ilegal în zonă. La începutul acestei luni, principalele ramuri ale Forțelor Armate Egiptene au efectuat manevrele „Hasm 2020” pe direcția strategică occidentală, inclusiv un antrenament pentru forțele aeriene pentru a înfrunta mercenari ai armatelor neregulate și pentru a executa atacuri asupra bazelor lor de antrenament. La ordinul presedintelui republicii, Abdel el-Sisi, atât ministrul apărării cât și șeful statului major, au participat la antrenamente. Manevrele au continuat mai multe zile. În timpul antrenamentului, o serie de elicoptere au atacat și au distrus o bază militară care adăpostea mercenari. De asemenea, sub acoperirea focului de artilerie, s-au desfășurat acte de război. Muniție activă a fost trasă.

 

Exercițiile dintre Franța și Egipt, pe fondul tensiunilor cu Turcia

 

Conform poziției oficiale exprimate de către Armata egipteană, astfel de exerciții confirmă profunzimea relațiilor militare cu țările prietene și disponibilitatea acestor forțe de a face față diverselor amenințări în Marea Mediterană. Alte exerciții de cooperare militară comună franco-egipteană au fost „Cleopatra-Japian” din martie 2019 sau Ramses 2019, din luna iunie. În septembrie 2019, forțele navale egiptene și forțele navale franceze au efectuat exerciții de formare transnațională în Marea Mediterană.

Toate aceste exerciții militare decurg din legea aprobată de către parlamentul egiptean care a aprobat o intervenție militară limitată a Egiptului în Libia pentru a pune capăt inarmării milițiilor ilegale asociate guvernului GNA și susținute de regimul de la Ankara. Exercițiile survin într-o perioadă de creștere a tensiunilor dintre Turcia și alte țări, printre care Egiptul, Franța, Grecia și Cipru cu privire la o serie de probleme, inclusiv conflictul din Libia, revendicări concurente privind drepturile de explorare a hidrocarburilor și ambițiile navale turce.O dispută între Paris și Ankara a fost declanșată de un incident din 10 iunie în care fregata franceză Courbet a spus că a fost  vizată direct pentru atac de către  radarul unei nave de război turcești, atunci când escorta o navă comercială aflată sub steagul Tanzaniei în estul Mediteranei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel