Patru din cei cinci generali care au condus invazia Ucrainei au fost deja schimbați de Putin - Armata britanică

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru dintre cei cinci generali ruși care au condus direct invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, începută pe 24 februarie 2022, au fost acum eliberați.

Cu toate acestea, înlocuirea lor a contribuit până acum puțin la îmbunătățirea operațiunilor militare ale Rusiei, relatează structura de informații a ministerului britanic al Apărării.

 

Omul, nu sistemul

 

Potrivit analizei oficialilor britanici, „Lipsa de continuitate a comenzii produce perturbări mai puternice decât într-o armată occidentală, deoarece, conform doctrinei ruse, elaborarea planurilor depinde în mare parte de persoana comandantului și nu este un efort colectiv, în care să fie angrenate mai multe persoane”, se aratî în raport.

Informațiile britanice mai arată că există o lipsă de ofițeri în armata rusă care să organizeze și să conducă rezerviștii nou mobilizați. Conducerea slabă de la eșaloanele inferioare determină probabil moralul deja scăzut și coeziunea slabă a unității în multe părți ale forțelor ruse.

În analiză se mai arată slaba organizare din centrele de ”antrenament” pentru recruții, dându-se ca exemplu cazul Belgorod:

„Depozițiile martorilor oculari indică faptul că, pe 15 octombrie 2022, un recrut rus și-a împușcat 11 camarazi în apropiere de Belgorod, după ce ofițerul a făcut comentarii jignitoare la adresa originii etnice a recruților”,  mai a amintit serviciul de informații.

 

Rusia urmărește să distrugă infrastructura civilă din Ucraina

 

Analiștii agenției de informații a Ministerului Britanic al Apărării sunt de părere că Rusia vizează distrugerea rețelei de distribuție a energiei electrice a Ucrainei. Astfel, țara vecină primește o dublă lovitură: nu mai poate exporta surplusul de energie electrică, iar populația nu are acces la electricitate.

Potrivit analizei zilnice, principalul obiectiv al atacurilor aeriene este de a provoca pagube generalizate în rețeaua ucraineană de distribuție a energiei electrice. ”Pe măsură ce Rusia a suferit o serie de înfrângeri în ultimele luni, este foarte probabil ca aceasta să vrea să distrugă și infrastructura civilă, pe lângă ţinte militare”, se arată în comunicatul britanicilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel