Patru cetățeni ruși, căutați prin Interpol, au fost prinși în Turcia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Turcia
Foto: Ministerul Apărării din Turcia

Patru cetățeni ruși, căutați de Interpol pentru presupuse legături cu grupul terorist Daesh/ISIS, au fost reținuți miercuri în sud-estul Turciei, potrivit unei surse de securitate.

În baza unor informații conform cărora în zona Kilis din Turcia ar urma să intre ilegal un grup din Siria, echipele antiteroriste au lansat o operațiune sub coordonarea Parchetul General, a declarat pentru Anadolu o sursă din echipele de securitate. Suspecții au fost prinși la frontiera Turcia-Siria în satul Arpakesmez, la scurt timp după ce au intrat în țară împreună cu opt copii.

Turcia a fost printre primele țări care a listat Daesh/ISIS ca grup terorist în 2013. De atunci, în Turcia au avut loc cel puțin 10 atacuri sinucigașe, șapte bombardamente și patru atacuri armate, în care 315 de persoane au fost ucise și alte câteva sute rănite, mai spune sursa citată.

Ca răspuns, Turcia a lansat operațiuni militare pentru a preveni atacurile teroriste.

Citește și: Turcia a lansat cea mai amplă operațiune antidrog din istorie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel