Patru avioane rusești de tip MiG-31K au lansat rachete hipersonice Kinzhal asupra Kievului și vestului Ucrainei 

Ionel Copcea |
Data publicării:
MiG-31K, care poate transporta racheta Kinzhal / ministerul rus al apărării, facebook
MiG-31K, care poate transporta racheta Kinzhal / ministerul rus al apărării, facebook

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare, pe 11.08.2023, începând cu ora 10:00, pe întreg teritoriul Ucrainei au fost declanșate alarmele de raid aerian, ca urmare a decolării unei aeronave rusești de tip MiG-31K de pe aerodromul din Savasleyka. 

Ulterior, s-a aflat că patru avioane purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal se aflau în aer simultan.

În mai puțin de o oră, au început să sosească informații despre explozii înregistrate în capitala Ucrainei. După cum se știe însă, autoritățile oficiale din Kiev reamintesc în mod tradițional despre răspunderea penală în ceea ce privește fotografierea sau filmarea loviturilor cu rachete, precum și transmiterea sunetelor exploziilor determinate de intervenția apărării antiaeriene.

Mai multe rachete balistice s-au îndreptat și spre regiunile din vestul Ucrainei. Primele explozii au fost semnalate în regiunea Vinnitsa. Cetățenii ucraineni au fost îndemnați să rămână în adăposturi. La ora 10:18 au fost raportate explozii și în regiunea Ivano-Frankovsk.

 

Cel mai probabil rușii au vizat în vestul Ucrainei puncte militare unde ajunge tehnica din Occident

 

Cu o zi mai înainte, pe 10.08.2023, avioanele rusești de tip MiG-31K au executat lansări de rachete false, care au indus în eroare apărarea antiaeriană ucraineană. Din această cauză, informațiile despre obiectivele lovite astăzi vor apărea ceva mai târziu.

Este posibil ca, în regiunea Ivano-Frankovsk, să fi fost vizate terminalele logistice mari din zona industrială a unei fabrici de ciment din apropierea orașului Yamnitsa. Aici are loc recepția și distribuția ulterioară a mărfurilor militare primite din Europa.

De asemenea, în regiunea Vinnitsa, se află mai multe hub-uri logistice, dar și instalații de depozitare a combustibililor. În zonă sunt dislocate atât Arsenalul 48 al Forțelor Armate ale Ucrainei, cât și baza Companiei 748 Radiolocație. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel