Patru avioane britanice Eurofighter Typhoon vor veni în România pentru a participa la misiuni de poliţie aeriană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un detașament al Royal Air Force – Forţele Aeriene Regale Britanice – compus din aproximativ 150 de militari și patru aeronave Eurofighter Typhoon vor ajunge în România pentru a se alătura misiunii de poliţie aeriană a NATO pentru regiunea Mării Negre, a anunțat ieri Ministerul britanic al Apărării.

Cele patru avioane Eurofighter Typhoon fac parte din Escadrila 3 (de vânătoare) a Royal Air Force şi sunt staţionate la Baza Coningsby.

Aceste aeronave vor fi trimise în România la la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și vor participa la misiunea de poliție aeriană a NATO pentru regiunea Mării Negre.

Marea Britanie rămâne angajată față de securitatea NATO și europeană în fața agresiunii ruse și a invaziei neprovocate a Ucrainei. Operațiunea Biloxi este o misiune NATO de lungă durată, iar Royal Air Force joacă un rol central în securitate și descurajarea militară în Europa’’, a declarat ieri ministrul britanic al forţelor armate, James Heappey

,,Desfăşurarea personalului și echipamentului nostru în regiune evidențiază angajamentul și contribuția continuă a RAF la misiunea de poliție aeriană a NATO din România. În timpul desfășurării, vom lucra alături de partenerii noștri români și de alți parteneri NATO’’, a spus vice-mareșalul aerian Phil Robinson.

Poliția aeriană este o operațiune pur defensivă și o misiune permanentă a NATO care a început în 1961 în timpul Războiului Rece. Misiunea asigură securitatea și integritatea tuturor spațiilor aeriene ale statelor membre Alianței NATO.

Spațiul aerian este monitorizat de centrele de operațiuni și acolo unde se apreciază că este necesară o interceptare, aeronavele NATO pot fi implicate ca parte a unei alerte de reacție rapidă. Marea Britanie sprijină România prin creșterea propriilor capacități.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel