Pas mare al Germaniei pentru „victoria Ucrainei”. Primul sistem de ultimă generație IRIS-T ajunge curând - urmează încă 3

Sistem de apărare antiaeriană german de tip IRIS-T. Foto: Mezha.media
Sistem de apărare antiaeriană german de tip IRIS-T. Foto: Mezha.media

Deseori criticată pentru modul ambiguu în care și-a manifestat sprijinul acordat Ucrainei, mai ales din punct de vedere militar, Berlinul face un anunț major: Primul sistem de apărare antiaeriană de ultimă generație de tip IRIS-T va ajunge în Ucraina în aceste zile, urmând a fi livrate încă trei.

Ambasadorul Germaniei la Kiev, Anka Feldhusen, într-un interviu acordat publicației ucrainene Eurointegration.com.ua, a vorbit despre războiul neprovocat declanșat de Rusia prin invazia la scară largă a Ucrainei pe data de 24 februarie 2022, anunțând totodată că Germania va transfera în următoarele zile Ucrianei primul sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune de tip IRIS-T.

Totodată, înaltul diplomat german a precizat că Berlinul a decis transferul a încă două asemenea sisteme de ultimă generație. 

Anka Feldhusen a amintit că sistemele se află în faza de producție, fapt pentru care nu a fost posibilă o livrare mai rapidă.

„Primul sistem (IRIS-T) va fi să sperăm livrat în octombrie. Dacă la început ne-am gândit să transferăm Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană IRIS-T, acum am decis să plusăm cu încă trei care se află pe linia de producție. Sper că cel de-al doilea sistem să fie gata până la finalul anului acesta, iar următoarele la începutul anului viitor.

Nu există nicio întârziere politică, decizia noastră a fost clară. Contribuia noastră la lupta dumneavoastră sunt și aceste sisteme de ultimă generație, dar producția lor nu e una foarte rapidă”, a conchis diplomatul german.

Întrebată cum crede că se va termina războiul, ambasadorul german a răspuns scurt și categoric: „Cu victoria Ucrainei!”

 

Germania a accelerat în cele din urmă ajutorul militar acordat Ucrainei

 

2. Sistem ger... (iris-t_76705400.jpg)

Sistem german de apărare antiaeriană cu rază scurtă și medie, de tip Iris-T. Sursă foto: Diehl Defense

În fața valului de critici ca urmare a relației privilegiate pe care o are cu Federația Rusă, Germania a început în cele din urmă să livreze armament Ucrainei, chiar dacă e departe de ritmul altor state precum SUA, Marea Britanie ori țările baltice.

În ceea ce privește obuzierele, Ucraina a primit deja astfel de armament german, în speță PzH 2000, care sunt deja folosite de forțele ucrainene.

Totodată, la începutul acestei luni Germania a anunțat că va livra încă 5 sisteme autopropulsate Ghepard către Ucraina, ajungând astfel la 20. Mai mult, Germania va trimite în premieră Ucrainei un radar contrabaterie Cobra. 

Pe lângă tunurile autopropulsate „Ghepard” (Gepard), Berlinul a mai trimis și o stație radar de tip ”Cobra”, cu ajutorul căreia militarii ucraineni pot descoperi pozițiile de tragere ale artileriei rusești.

În această vară Germania și-a manifestat intenția de a livra Ucrainei și un sistem de apărare aeriană IRIS-T.

În ultimul pachet militar pe care Berlinul l-a aprobat pentru Ucraina, nemții vor dona lansatoare de rachete multiple Mars II. Mnistrul german al Apărării, Christine Lambrecht a declarat totodată că Germania va mai furniza Ucrainei încă 2 Mars II MLRS, dar și 50 de vehicule blindate Dingo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel