Partizanii ruși țin sub foc regiunea Belgorod. Legiunea „Libertatea Rusiei” susține că locuitorii au început să se evacueze din zonele periculoase

Pe 14 martie, Belgorod și regiunea Belgorod au fost atacate de mai multe ori în timpul zilei. Au existat rapoarte despre un atac asupra orașului de către drone de tip aeronave și rachete interceptate. Au fost avariate clădiri de locuințe și clădiri administrative și zeci de mașini.

Legiunea „Libertatea Rusiei” declară că locuitorii din regiunile Belgorod și Kursk au început să evacueze din zonele periculoase. Ulterior, voluntarii au anunțat noi atacuri asupra instalațiilor militare din Belgorod.

Potrivit informațiilor ucrainene, care fac referire la unele interceptări telefonice cu discuții purtate între cetățenii ruși din Belgorod, autoritățile din regiunea Belgorod a Federației Ruse vor efectua evacuarea localnicilor în legătură cu acțiunile militare ale partizanilor ruși. „Unchiul a scris, pe scurt, că autobuzele sunt acolo. Greyvoron (n.r- centrul administrativ al districtului Grayvoronsky din regiunea Belgorod) este evacuat. M-a sunat mama, a sunat Dima. Au spus că evacuează”, se arată în fragmentul prezentat de GUR și citat de UPravda.

Șeful regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, raporta, pe 14 martie, doi morți care se aflau în mașini care au fost lovite de obuze. Cel puţin 19 civili au fost răniţi din cauza bombardamentelor din partea Forţelor Armate ucrainene, a spus el.

Imediat după aceea, șeful și fondatorul ”Corpului Voluntarului Rus”, Denys Nikitin, a anunțat că partizanii ruși vor deschide focul asupra țintelor militare rusești din regiunile Belgorod și Kursk în termen de 1,5 ore.

Anterior, voluntarii ruși care au decis să lupte pe teritoriul Rusiei au cerut locuitorilor din regiunile Kursk și Belgorod să evacueze de urgență în legătură cu desfășurarea unei „operațiuni militare limitate pe teritoriul regiunilor menționate”. În acest scop, a fost anunțat un coridor umanitar pentru evacuarea populației, deschis până la ora 7.00, 15 martie.

După expirarea acestui termen, locuitorii acestor regiuni sunt îndemnați să rămână în adăposturi, iar un nou coridor umanitar va funcționa și în această noapte - de la 21:00 pe 15 martie până la 7:00 a.m., ora Moscovei, pe 16 martie.

Legiunea „Libertatea Rusiei” a publicat un videoclip în care ar fi incendiat clădiri și a declarat că a distrus două depozite de muniții ale armatei ruse în satul Tyotkine din regiunea Kursk a Federației Ruse, în timp ce guvernatorul a spus că „teroriștii ucraineni " ar fi pătruns pe teritoriul regiunii, iar Garda Rusă a dat asigurări că se presupune că "respinge atacul sabotorilor ucraineni".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel