Partizanii ruși anti-Kremlin raportează primul teritoriu capturat în regiunea rusească Kursk

Imagine ilustrativă, din 2023 - Corpul de Voluntari Ruși
Imagine ilustrativă, din 2023 - Corpul de Voluntari Ruși

Trei grupări paramilitare anti-Kremlin care operează pe teritoriul ucrainean au lansat marți atacuri asupra teritoriului rus. Ministerul rus al Apărării a emis ulterior o declarație conform căreia a reușit să suprime atacurile „grupurilor teroriste ucrainene” în regiunile Kursk și Belgorod. Cu toate acestea, grupările de partizani raportează cucerirea primului sat rusesc.

Potrivit Reuters, începerea operațiunii a fost anunțată pe Telegram de către Legiunea Libertății Rusia și Batalionul Siberian. „Ne vom lua țara de la regim centimetru cu centimetru”, declară cu hotărâre Legiunea în postarea sa.

Câteva ore mai târziu, însă, Legiunea Libertății Rusia a publicat o nouă postare pe Telegram, în care raporta că „trupele de eliberare ruse” au preluat controlul complet asupra satului Totkino din regiunea Kursk. „Armata lui Putin părăsește orașul și se poziționează într-un ritm rapid, lăsând în urmă echipamente grele”, se arată în descriere.

La rândul său, o a treia grupare paramilitară, Corpul de Voluntari Ruși, a declarat că s-a aflat în spatele altor raiduri transfrontaliere.

Corpul de voluntari ruși, a distribuit un videoclip despre presupusa prăbușire a soldaților ruși în fața unităților „eliberatorilor”. „Soldații armatei lui Putin fug cu fulgerul la călcâie. Ei lasă în urmă așezări, echipamente și, mai ales, rezidenți abandonați și nedoriți ai Federației Ruse”.

Postarea Legiunii sugerează că declanșarea operațiunii are legătură cu viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia, care vor avea loc de vineri până duminică. „Oamenii vor vota pentru cine vor, nu pentru cine trebuie. Rușii vor trăi liber”, se arată în declarația postată pe Telegram.

 

Kievul spune că unitățile acționează independent de forțele ucrainene

 

Purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene, Andrii Yusov, a declarat pentru televiziunea ucraineană că această operațiune a militanților ruși este independentă de armata ucraineană.

În plus, el a anunțat că, potrivit informațiilor ucrainene, la eveniment participă și Corpul Voluntarului Rus. Împreună cu Legiunea, el s-a înscris deja pentru mai multe lovituri unice pe teritoriul Rusiei.

Citește și: Dronele ucrainene au lovit adânc în interiorul teritoriului rus. Depozite de carburant au fost incendiate

În trecut, autoritățile ruse au numit aceste grupuri marionete ale armatei ucrainene și ale CIA americane, despre care Moscova spune că încearcă să semene haosul în Rusia. Ei nu au comentat inițial informațiile de marți conform cărora atacul ar fi fost lansat, până când Ministerul rus al Apărării a anunțat că la ora 3 dimineața trupele ruse din regiunile Kursk și Belgorod au împiedicat o „invazie a grupărilor teroriste ucrainene”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel