Atac masiv al Ucrainei cu drone, adânc în interiorul teritoriului rus. Depozite de carburant au fost incendiate de ucraineni

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă / Depozit de carburant în Novgorod, Rusia, incendiat de drone ale Ucrainei. Foto: @NOELREPORTS, X ex Twitter
Imagine ilustrativă / Depozit de carburant în Novgorod, Rusia, incendiat de drone ale Ucrainei. Foto: @NOELREPORTS, X ex Twitter

Două depozite de carburant au fost atacate cu drone marți dimineață la Orel și Kstovo, două orașe rusești situate la 160 de kilometri de frontiera ucraineană, respectiv la 450 de kilometri est de Moscova, au anunțat guvernatorii regionali, transmite Agerpres, care citează AFP. Ambbele atacuri au fost urmate de incendii.

Guvernatorul regiunii Novgorod, Gleb Nikitin, a informat că un complex de carburant și energie din zona industrială Kstovo fusese atacat de drone. ''Serviciile speciale lucrează la faţa locului, utilizând toate forţele şi toate mijloacele necesare pentru a localiza incendiul în una dintre instalaţiile de rafinare a petrolului'', a scris Nikitin pe Telegram, precizând că nu există victime.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Orel, Andrei Klicikov, a anunțat că ''o dronă a căzut la Orel''. ''Un complex de carburant și energie a fost atacat. Serviciile speciale lucrează pentru a ține sub control incendiul. Nu există nicio victimă'', a scris Klicikov pe Telegram.

Potrivit unui reprezentant al serviciilor de urgență ruse, citat de agenția RIA Novosti, un rezervor care conținea produse petroliere a luat foc. Media locale au raportat că atacul s-a produs în jurul orei locale 03:00 (00:00 GMT).

De asemenea, drone ucrainene au atacat în noaptea de luni spre marți regiunea rusă Belgorod, fără a se înregistra răniți.

O linie de alimentare cu energie electrică a fost avariată, potrivit guvernatorului regional. ''Regiunea Belgorod a fost atacată de forțele ucrainene prin intermediul dronelor care au lansat patru încărcături explozive'', a indicat guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram. Potrivit acestuia, șapte comune au rămas fără alimentare cu energie electrică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel