Partidul Comunist din China ironizează colapsul din India și incinerările cadavrelor în crematorii improvizate

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din India
Sursă foto: Ministerul Apărării din India

China a ironizat situația gravă din India provocată de pandemia de coronavirus printr-o postare pe Weibo, o rețea de socializare folosită de poporul chinez.

Potrivit celor de la Digi24, care citează BBC, ironia, venită la o zi după ce președintele chinez Xi Jinping a transmis condoleanțe prim-ministrului indian Narendra Modi, a atras imediat numeroase critici.

Postarea pe Weibo a a fost făcută de un cont care aparţinea Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist Chinez și conținea o poză care arăta lansarea unei rachete în China, alături de o fotografie în care erau incinerate cadavrele victimelor Covid din India.

De asemenea, imaginea era însoțită de textul „Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”.

Fotografia a fost ulterior ștearsă, dar a stârnit numeroase critici și controverse.

2. -imagine fara descriere- (poza-weibo_30360400.jpg)

Foto: Postarea care ironizează incinerările din India, pe contul de Weibo, a Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist Chinez. Sursă: BBC

 

 

India, într-o situație teribilă cauzată de criza Covid-19

 

Înregistrând 368.147 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, numărul total al infectărilor din India a ajuns la 19,93 de milioane, iar bilanţul victimelor este de 218.959, potrivit celor de la Agerpres, care citează date comunicate de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Experţii medicali consideră însă că bilanţurile reale din această ţară cu o populaţie de 1,35 de miliarde de locuitori ar putea fi de 10 ori mai mari decât statisticile oficiale.

Spitalele funcţionează la capacitate maximă, rezervele de oxigen medical sunt epuizate, iar morgile şi crematoriile au fost copleşite, într-o perioadă în care India se confruntă cu o creştere abruptă a numărului de infectări.

În tot acest context au apărut imagini terifinate din India, unde autoritățile depășite de situație incinerează victimele în crematorii comune improvizate.

CITEȘTE ȘI: România sare în ajutorul Indiei, țară grav afectată de pandemie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel