Participarea Forţelor Navale române la exerciţiul ,,Sea Breeze 20” | Fregata "Regina Maria" a acostat în portul Odessa

S.I. Catalin |
Data publicării:

Săptămâna trecută a fost una plină de activităţi pentru echipajul fregatei ,,Regina Maria”. Nava, aflată în compunerea grupării navale permanente a NATO, SNMG-2, a participat împreună cu corveta 264 ,,Contraamiral Eustaţiu Sebastian” la exerciţiul multinaţional ,,Sea Breeze 20” organizat şi coordonat de Forţele Navale ale Ucrainei, în vestul Mării Negre.

Participarea Forţelor Navale române la exerciţiul ,,Sea Breeze 20” se înscrie în sfera eforturilor depuse de ţara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare şi de apărare a Alianţei Nord-Atlantice în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezenţe militare adaptate atât în spaţiul maritim, cât şi în cel aerian şi terestru, au precizat sâmbătă, 25 iulie, într-un comunicat de persă, Forţele Navale Române.

A fost o săptămână plină de acţiune, atât ziua, cât noaptea, cu un ritm accelerat al desfăşurării serialelor de instruire ce au avut loc în cele trei medii de luptă, la suprafaţă, aerian şi submarin. S-au executat evoluţii şi manevre, exerciţii de comunicaţii, de reaprovizionare pe mare, de remorcaj al unei nave aflate în incapacitate de guvernare, de luptă antisubmarin, zboruri ale aeronavelor militare, precum și trecerea în revistă a navelor participante.

Marinarii militari de pe cele două nave româneşti participante la exerciţiu au dat dovadă încă o dată de profesionalism. S-au implicat în toate etapele activităţilor, au răspuns prezent la orice provocare apărută şi au remediat în timp util micile problemele apărute.

Echipajul şi fregata au acţionat ca un tot unitar, fără sincope. Inima ,,Reginei Maria” a pulsat la unison, iar militarii de la bord ei au demonstrat că antrenamentele intense din ţară, experiența, devotamentul şi responsabilitatea, chiar şi avântul tinereţii nu sunt doar simple cuvinte, ci o stare de fapt, un rezultat al pregătirii şi implicării continue. Indiferent dacă erau în cart sau în puţinul timp liber, marinarii noştri au format o echipă sudată, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Efortul depus a dat roade și satisfacția a fost pe măsură. Fiecare din cei 240 de marinari militari aflaţi la datorie, de la comandant la soldat, şi-au îndeplinit misiunea cu mare devotament.

Sâmbătă, 25 iulie, navele participante la exerciţiul ,,Sea Breeze 20” au acostat în portul Odessa. Comandantul SNMG-2 împreună cu comandanții navelor grupării s-au întâlnit cu comandantul Forţelor Navale ale Ucrainei, contraamiral de flotilă Oleksiy Neizhpapa, pentru analiza îndeplinirii obiectivelor ,,Sea Breeze 20” și reafirmarea camaraderiei dintre marinarii națiunilor participante.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel