Petro Poroșenko: integrarea în U.E şi NATO a Ucrainei garantează pacea, securitatea și independența

S.I. Catalin |
Data publicării:
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko
președintele Ucrainei, Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko consideră că drumul europeană și euro-atlantică garantează pacea, securitatea și independența Ucrainei. Parlamentul Ucrainei a făcut joi primul pas către înscrierea în Constituţie a obiectivelor de aderare a ţării la NATO şi la Uniunea Europeană.

"În sfârșit, am ieșit din labirintul cu mai mulţi vectori, cu greu să ieșim din capcana morții de non-aliniere. Începând cu anul 2014, ne-am urmărit cu fermitate drumul spre Uniunea Europeană și NATO. Spațiul euro-atlantic ne garantează pacea și securitatea, garantează independența Ucrainei și garantează cetățenilor ucraineni creșterea nivelului de trai ", a spus Poroșenko în timp ce transmite adresa anuală Radei Supreme privind situația internă și externă a Ucrainei, potrivit ukrinform.net.

După cum a fost raportat, la 3 septembrie, președintele Poroșenko a înregistrat în Rada Supremă proiectul de lege nr. 9037 privind amendamentele la Constituția Ucrainei privind cursul strategic al statului pentru obținerea calității de membru cu drepturi depline al Ucrainei în Uniunea Europeană și în  Organizația Tratatului Atlanticul de Nord.

Deputaţii au votat pentru înaintarea proiectului de lege către Curtea Constituţională

Au fost 321 de voturi pentru modificarea legii fundamentale, iar minimum necesar era de 300, arată site-ul de internet al puterii legislative de la Kiev.

Proiectul de lege a fost depus luna aceasta la Parlament de preşedintele ţării, Petro Poroşenko. După avizul Curţii Constituţionale, legea trebuie aprobată prin votul final al parlamentarilor, cu aceeaşi majoritate de 300 din 450.

Irina Luţenko, reprezentanta preşedintelui în Parlament, a precizat că amendamentele vizează preambulul, trei articole şi prevederile tranzitorii din Constituţie.

Din 2014, Ucraina a renunţat la politica multilaterală şi s-a orientat către integrarea Europeană, iar Parlamentul a revocat statutul de nealiniere al ţării, permiţând participarea la alianţe militare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel