Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat protocolul de aderare la NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat marţi protocolul de aderare la NATO şi, ca un gest simbolic, a înălţat drapelul Alianţei la intrarea în sediul legislativului, transmite agenţia EFE.

,,Cu 27 de ani în urmă, primul parlament după obţinerea independenţei a luat decizia strategică de a ne alătura NATO. Parlamentul s-a schimbat de multe ori, guvernele au venit şi au plecat, am trecut printr-un conflict armat, crize economice, dar a deveni membri ai NATO şi UE a fost constant principala noastră prioritate'', a declarat în plenul parlamentului de la Skopje preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, potrivit Agerpres.

Aderarea efectivă a acestei ţări la NATO se va produce după ce şi ultima ţară membră, respectiv Spania, va ratifica protocolul de aderare.

Parlamentul de la Skopje a urgentat ratificarea documentului înaintea dizolvării legislativului pe 16 februarie, urmând ca alegeri legislative anticipate să se desfăşoare pe 12 aprilie.

Macedonia de Nord a fost invitată să facă parte din NATO după ce guvernul de la Skopje a ajuns la un acord cu cel de la Atena privind soluţionarea unei îndelungate dispute legate de numele acestei ţări, în urma acestui acord Grecia ridicându-şi veto-ul care a împiedicat aderarea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel