Parlamentul iranian a depus plângere împotriva preşedintelui Hassan Rohani

Eduard Pascu / 11 apr 2021 / 17:26
Președintele Iranian Hassan Rohani
Președintele Iranian Hassan Rohani

Parlamentul iranian a depus plângere împotriva preşedintelui Hassan Rohani, într-o luptă pentru putere care se intensifică în ţară între aripa dură şi moderaţi, informează DPA.

Deputaţii îl acuză pe preşedinte că nu a respectat legile adoptate de parlament, transmite Agerpres.

După cum a transmis duminică agenţia de ştiri Fars, 190 dintre cei 235 de parlamentari prezenţi au votat pentru depunerea plângerii, fără a furniza alte informaţii sau detalii suplimentare.

Observatorii văd o legătură între vot şi reluarea negocierilor nucleare la Viena, care ar putea necesita un compromis cu inamicul aripii dure, SUA.

La scurt timp după victoria lor în alegerile parlamentare din februarie 2020, parlamentarii aripii dure şi conservatorii au făcut presiune asupra preşedintelui moderat să fie convocat şi, în cele din urmă, să demisioneze.

Aceştia susţin că Rohani a îndepărtat Republica islamică de obiectivele sale ideologice cu politici pro-occidentale şi cu acordul nuclear de la Viena din 2015.

Rohani, la rândul său, a acuzat forţele extremiste din parlament că au sacrificat interesele naţionale pentru luptele interne de putere înaintea alegerilor prezidenţiale din iunie.

Rohani însuşi s-ar putea să nu mai poată candida din nou după două mandate, dar, potrivit observatorilor, reprezentanţii aripiidure vor să reducă la minimum şansele altor candidaţi moderaţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy