Parlamentul European, ținta unui atac cibernetic, la puțin timp după declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului

Șefa PE spune că atacurile cibernetice s-au declanșat la câteva ore după ce parlamentarii au declarat Rusia ca stat sponsor al terorismului.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a confirmat că sistemele instituției au fost supuse atacurilor cibernetice sofisticate, la câteva ore după ce europarlamentarii au votat pentru a declara Rusia drept sponsor de stat al terorismului.

”Un grup pro-Kremlin și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul de denegare a serviciului pe site-ul web al parlamentului european”, a spus ea, pe Twitter, relatează TheGuardian.

Metsola a adăugat că experții IT ai instituției europene lucrează pentru a respinge atacul cibernetic și protejează sistemele.

 

Rusia a fost declarată oficial stat care sponsorizează terorismul. Vot istoric în Parlamentul European

 

Eurodeputaţii au adoptat, cu 494 voturi ''pentru'', 58 ''împotrivă'' şi 44 abţineri, o rezoluţie legată de ultimele evoluţii din războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Documentul subliniază că atacurile şi atrocităţile deliberate comise de forţele ruse şi reprezentanţii acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile şi alte încălcări grave ale dreptului internaţional şi umanitar constituie acte de terorism şi crime de război. În lumina acestui fapt, ei recunosc Rusia ca stat care sponsorizează terorismul şi "recurge la mijloace teroriste".

Întrucât în prezent Uniunea Europeană nu poate desemna oficial un stat drept sponsor al terorismului, Parlamentul European le solicită UE şi statelor sale membre să elaboreze un cadru juridic adecvat şi să ia în considerare adăugarea Rusiei pe o astfel de listă. Acest lucru ar duce la o serie de măsuri restrictive semnificative împotriva Moscovei şi ar avea implicaţii restrictive profunde pentru relaţiile UE cu Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel