Parlamentul din Armenia l-a reales pe Nikol Pashinian în funcția de premier

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Nikol Pashinyan, premierul Armeniei. Sursă foto: Nikol Pashinyan Facebook
Nikol Pashinyan, premierul Armeniei. Sursă foto: Nikol Pashinyan Facebook

Parlamentul armean l-a reales luni pe Nikol Pashinian în funcţia de prim-ministru, în prima sa sesiune de după alegerile parlamentare din iunie, potrivit unor imagini în direct difuzate de televiziunea naţională, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Preşedintele armean Armen Sarkissian a semnat un decret de reînnoire a mandatului lui Nikol Pashinian. La alegerile parlamentare, partidul premierului, Contractul civil, a obţinut aproape 54% din voturi, un scrutin desfăşurat într-o atmosferă tensionată, la câteva luni după înfrângerea militară a Armeniei în faţa vecinului său azer în războiul pentru controlul Nagorno-Karabah.

Alianţa electorală a fostului preşedinte Robert Kocharian, principalul rival al lui Nikol Pashinian, a denunţat fraude şi a cerut Curţii Constituţionale să anuleze rezultatele votului, apel respins de aceasta din urmă. Nikol Pashinian ceruse aceste alegeri parlamentare anticipate pentru a-şi stabili legitimitatea şi a pune capăt unei grave crize politice declanşate după înfrângerea militară din toamna anului 2020.

La sfârşitul unui război care a făcut peste 6.500 de morţi, Armenia a trebuit să cedeze Azerbaidjanului teritorii importante pe care le controlase timp de aproape 30 de ani în jurul teritoriului disputat Nagorno Karabah. Premierul, care a ajuns la putere în urma unei revoluţii în 2018, rămâne popular datorită luptei sale împotriva elitei politice şi economice a ţării, pe care o acuză că este profund coruptă şi că a jefuit Armenia timp de decenii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel