Parlamentul Bulgariei a aprobat furnizarea de arme către Ucraina: Este vorba doar despre arme de calibru mic și muniție

Adunarea Populară (Parlamentul) Bulgariei a aprobat vineri cu majoritate de voturi proiectul de decizie privind acordarea asistenței militare și militaro-tehnice Ucrainei.

Decizia a fost susținută de 148 din 240 de deputați din partidele GERB-SDS, „Schimbări continue”, „Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți”, „Bulgaria Democrată” și „Ascensiunea Bulgariei”.

46 de deputați ai Partidului Socialist Bulgar pro-rus și „Renașterii” au votat împotrivă, iar un deputat din cadrul pro-european „Schimbări continue” s-a abținut în timpul votului.

Decizia aprobă o propunere înaintată de guvernul bulgar în noiembrie de a acorda ajutor militar Ucrainei. Deși lista sa este clasificată oficial, ministrul Economiei și Industriei al Bulgariei Nikola Stoyanov a spus că este vorba despre arme de calibru mic și muniție.

În urmă cu o săptămână, ministrul interimar al apărării Dimitar Stoianov declara că Bulgaria va furniza Ucrainei arme de calibru mic și o parte din muniție.

De asemenea, prin decizia sa, parlamentul a aprobat participarea personalului militar bulgar la misiunea UE pentru pregătirea EUMAM militară ucraineană pe teritoriul Belgiei, Poloniei și Germaniei, precum și pregătirea medicilor de luptă ucraineni pe teritoriul bulgar.

Reamintim, pe 3 noiembrie, că Adunarea Populară (Parlamentul) Bulgariei a susținut rezoluția  privind furnizarea de asistență militară și tehnică Ucrainei. Ministrul bulgar al apărării a declarat la acel moment că Bulgaria vrea să primească arme de tehnologie nouă, în schimbul celor trimise în Ucraina.

Trebuie spus că, la fel ca Ungaria, Sofia nu furnizează direct arme Ucrainei. Totuși, fabricile militare din Bulgaria obțin profituri importante din vânzarea armelor folosite de armata ucraineană în războiul împotriva Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel