Parașutiștii ruși au început testele cu noul vehicul autopropulsat Lotos

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Vehiculul autopropulsat Lotos dezvoltat de Institutul Central de Cercetare pentru Construcția Mașinilor de Precizie (TsNIITochMash, parte a corporației Rostec) pentru Forța Aeriană a intrat în probe preliminare, a informat marți biroul de presă al Rostec.

Per total, programul de probe preliminare include peste 80 de puncte. Specialiștii vor evalua caracteristicile tactice, tehnice și operaționale ale prototipului, conformitatea acestuia cu specificațiile și vor elabora recomandări pentru următoarea etapă de testare, se mai arată în comunicatul companiei, transmite TASS.

Vehiculul autopropulsat Lotos a fost dezvoltat pe baza vehiculului de luptă al infanteriei BMD-4M. Lotos este echipat cu un tun de calibru 120 mm cu sistem de încărcare și de tragere automatizat. Vehiculul cântărește aproximativ 18 tone și poate dezvolta o viteză maximă de 70 km/h. Are un motor de 450 CP și o autonomie de cel puțin 500 km.

Echipajul este format din patru militari. Rata de tragere este de 6-8 focuri pe minut, iar raza de acțiune este de până la 13 km.

Lotos a finalizat cu succes testele în noiembrie. 

Citește și: Artileria autopropulsată Lotos, calibru 120 mm a trecut primele teste ale Ministerului Apărării din Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel