Parașutiști din Rusia și Egipt au început executarea exercițiului tactic comun “Apărătorii prieteniei-2021”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în perioada 11-29.10.2021, în Egipt se desfășoară exercițiul tactic comun ruso-egiptean cu numele de cod Apărătorii prieteniei-2021, cu participarea a aproximativ 500 de militari (400 din Egipt și 100 din Rusia).

“În Republica Arabă Egipt, va avea loc exercițiul tactic comun ruso-egiptean Apărătorii prieteniei-2021, în cadrul căruia vor fi desfășurate activități de desantare a militarilor și tehnicii de luptă din cele două state”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile Interfax și Tass.

În timpul fazei active a exercițiului, un detașament înaintat, format din cercetași din cele două armate, va fi parașutat în zona acțiunilor viitoare ale trupelor, pentru a organiza desantarea forțelor principale ale desantului aerian tactic comun ruso-egiptean.

Ulterior, avioane militare de transport Il-76MD ale Forțelor Aerocosmice ale Rusiei și C-130 din cadrul Forțelor Aeriene ale Egiptului vor parașuta în raionul indicat militarii și tehnica prezente la exercițiu, după care trupele de desant vor bloca o localitate capturată de teroriști.

În etapa finală a exercițiului, formațiunile înarmate ilegale vor fi distruse de militarii din cele două state.

Din partea Rusiei, la exercițiu vor participa aproximativ 100 de militari din cadrul diviziei de desant-asalt din Novorossiysk, șase mașini de luptă ale desantului BMD-2 și patru avioane militare de transport Il-76MD. Egiptul va fi reprezentat de 400 de militari din cadrul unei subunități de desant-parașutiști, avioane C-130 Hercules și elicoptere grele de atac Chinook.

Comentariul autorului: Exercițiul tactic ruso-egiptean Apărătorii prieteniei se desfășoară anual, prin rotație, pe teritoriul fiecăruia din cele două state.

Începând din anul 2020, cele două state desfășoară în comun și exerciții navale, cu participarea de nave de luptă și auxiliare din cele două state. Primul exercițiu de acest tip, cu numele de cod Podul prieteniei-2020, a fost executat în Marea Neagră, în zona de responsabilitate a Bazei Navale Novorossiysk.

Trebuie precizat și faptul că între cele două state are loc o importantă cooperare în domeniul tehnico-militar, partea rusă livrând armatei egiptene o gamă largă de armamente și tehnică de luptă.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel