Paradoxul războiului: Devastată de invazia rusă, Ucraina ar putea avea trei fabrici de blindate occidentale. Ultima venită - Finlanda, cu producția vehiculelor ”Patria”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul blindat Patria al Armatei poloneze / Foto: US Navy, Mark O'Donald, via ResoluteSupportMedia
Vehicul blindat Patria al Armatei poloneze / Foto: US Navy, Mark O'Donald, via ResoluteSupportMedia

Finlanda studiază opțiunea de a produce vehicule blindate în Ucraina. 

Contrar așteptărilor, cu o țară amenințată constant de atacurile cu rachete rusești, oficialii ucraineni negociază deja cu trei companii occidentale transferul unităților de producție a acestora pe teritoriul Ucrainei.

Gigantul german Rheinmetall anunțase încă de acum câteva luni că va construi în vestul Ucrainei o unitate de producție pentru blindatele sale. Iată că, zilele acestea, încă două state europene discută despre varianta construirii unor fabrici de blindate pe teritoriul vecinilor noștri.

Astfel, săptămâna trecută, Ucraina și Suedia au semnat o declarație de intenție de a produce și de a întreține în comun producția de vehicule de luptă de infanterie suedeze CV-90.

Zelenski a clarificat că cele două părți „au detaliat acordul privind producția în comun a CV-90 în Ucraina, localizarea producției, repararea etc”.

Finlanda este ultima țară care și-a manifestat intenția de a produce blindate în Ucraina. Probabil, această propunere ar putea însemna producția de licență în Ucraina a vehiculelor blindate ale firmei finlandeze Patria, care are deja un acord similar cu Polonia.

Decizia autorităților de la Helnsinki răspunde solicitarii președintelui Zelenski, scrie publicația Yle, citată de media ucraineană.

„Vom explora, desigur, toate posibilitățile de a sprijini Ucraina”, a declarat ministrul de externe al Finlandei, Elina Valtonen.

Potrivit ministrului Apărării Antti Häkkiänen, Ucraina este interesată de experiența companiilor finlandeze de armament. „Cred că avem oportunități de cooperare”, este încrezător Häkkänen.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel