Pregătirile Rheinmetall sunt pe ultima sută de metri: Centrul din Ucraina pentru reparația tancurilor va fi deschis în această lună

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall

Compania germană de armament Rheinmetall intenționează să înceapă în următoarele zile activitatea întreținerea tancurilor din Ucraina.

După ce săptămânile trecute anunța că planurile unității de mentenanță pentru Ucraina merg mai departe, CEO-ul Rheinmetall Armin Papperger a confirmat că facilitatea unde vor fi reparate blindate va fi funcțională până la sfârșitul lui august.

Într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, șeful Rheinmetall a declarat că primii 12 lucrători ai uzinei care va funcționa în Ucraina au început deja pregătirea în Germania, iar alți 12 lucrători li se vor alătura ulterior. Papperger a spus că centrul de reparații va începe să funcționeze de luna aceasta. 

De asemenea, CEO-ul concernului Rheinmetall a confirmat intenția de a începe cât mai curând producția de tancuri în Ucraina.

„Se poate întâmpla rapid, există destule fabrici de tancuri bine echipate încă din vremea sovietică”. El a precizat că Rheinmetall vrea să producă echipamentele la standardele NATO pe una sau două linii de producție.

Pe 10 iulie, Armin Papperger a anunțat că Rheinmetall va deschide, în Ucraina, o fabrică pentru producția de vehicule blindate, împreună cu compania de stat ucraineană „Ukroboronprom”.

Muniția, vehiculele blindate și tancurile de luptă principale Panther vor ieși de pe linia de producție din Ucraina. Planificată a fi operațională în octombrie-noiembrie, fabrica Rheinmetall (situată în vestul Ucrainei) va produce până la 400 de tancuri de luptă pe an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel