Paradă militară pe Champs-Elysees de Ziua Naţională a Franţei (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel şi alţi cinci lideri europeni vor fi oaspeţi de onoare duminică, la Paris, de Ziua Naţională a Franţei, unde vor urmări tradiţionala paradă militară de pe Champs-Elysée pentru a întări ideea cooperării europene în domeniul apărării, susţinută de preşedintele francez Emmanuel Macron, transmite dpa.

Militari din 10 ţări care fac parte din Iniţiativa Europeană de Intervenţie, inclusiv din Franţa şi Germania, vor participa la defilare.

Circa 500 de militari din Brigada comună franco-germană vor defila la paradă, alături de un contingent spaniol revenit dintr-o misiune UE de pregătire în Mali.

Şefi de stat şi de guvern din Belgia, Estonia, Finlanda, Olanda şi Portugalia se vor afla în lojă alături de Macron şi de Merkel pentru a urmări defilarea.

Totodată, doi tineri germani şi un refugiat sudanez vor oferi "o savoare internaţională" la parada din Paris, notează dpa. Cei trei fac parte dintr-un grup de 17 tineri din Service Civique din Franţa - un program civil pentru serviciu public - care urmează să desfăşoare un uriaş tricolor francez în timpul ceremoniilor de încheiere a defilării.

,,Este o mare onoare pentru mine", a declarat Lennart Wandsleb, 19 ani, din Dresda, estul Germaniei. Tânărul se află în Franţa din septembrie anul trecut şi participă la activităţi pentru tineret şi mobilitate europeană în suburbia pariziană Les Pavillons sous Bois.

Neele Duna, 18 ani, din Bonn, vestul Germaniei, se numără printre tinerii voluntari desemnaţi să participe la paradă. Este interesată de probleme legate de mediu. Parada militară uriaşă dedicată Căderii Bastiliei "este foarte diferită de mentalitatea germană", unde defilările militare nu sunt agreate, spune Neele.

Pentru Mohamed Omer Osman, 22 de ani, sudanez sosit în Franţa în urmă cu trei ani unde a primit azil politic în decembrie 2018, participarea la defilarea din Paris este o ocazie incredibilă. Faptul că a făcut parte din programul Service Civique l-a ajutat să se integreze în societatea franceză, dar şi să-şi dezvolte competenţe şi să se gândească la viitoarea sa carieră, spune el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel