Pantsir-S sunt vulnerabile. După ce sistemele au fost distruse „pe capete”, rușii au anunțat și versiunea invincibilă: Pantsir-SM-SV

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de rachete Pantsir-S capturat în Ucraina
Sistem de rachete Pantsir-S capturat în Ucraina

Serviciul de presă al corporației de stat Rostec din Federația Rusă a anunțat, pe 03.01.2024, că testarea noii versiuni a complexului de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-SM-SV se apropie de sfârșit, aceasta fiind adaptată la ultimele cerințe ale Ministerului rus al Apărării.

“Biroul de proiectare instrumente Academician A.G. Shipunov din cadrul holdingului Complexe de înaltă precizie al corporației de stat Rostec finalizează în prezent testarea complexului de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-SM-SV, ca parte a activității sale de dezvoltare. Verificările efectuate au constatat respectarea cerințelor complexe impuse de Ministerul Apărării al Federației Ruse”, se arată într-un comunicat de presă al Rostec, preluat de agenția Tass.

Pantsir-SM-SV este destinat pentru acoperirea structurilor de Forțe Terestre din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acesta se distinge prin faptul că a fost instalat pe un șasiu nou șenilat. Astfel, complexul va putea însoți și asigura apărarea antiaeriană a unităților în timpul marșurilor pe zăpadă și în teren accidentat. În plus, noua versiune a complexului poate întrebuința două tipuri de rachete dirijate antiaeriene și are o zonă de distrugere crescută.

Apariția la trupe a complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-SM-SV va crește foarte mult capacitățile acestora de a se apărar la altitudini joase și în zona apropiată, susține presa din Federația Rusă.

 

Pantsir-S, un lanț de eșecuri pentru Rusia în în conflictele din Siria, Libia și Ucraina. Vulnerabilitatea e împotriva dronelor

 

2. Sistemul d... (sistem-pantsir-s1-distrus_02794000.jpg)

Sistemul de apărare antiaeriană Pantsir-S1. Sursa Fot: DefenceBlog

Comentariul autorului: Complexul de rachete și artilerie antiaeriană de tip Pantsir-S a fost întrebuințat intens în ultimii ani, atât de către trupele ruse, cât și de partenerii străini, în conflictele din Siria, Libia și Ucraina, fiind distruse în cantități destul de mari.

Deși inițial partea rusă a încercat să de-a vina pentru eșecul complexului pe partenerii străini, acuzându-i că nu l-au folosit potrivit destinației și în condiții optime, în cele din urmă s-a constatat că acesta este foarte vulnerabil, în special în lupta împotriva dronelor. În cele mai multe dintre cazuri, Pantsir-S a fost victima dronelor de producție turcească de tip Bayraktar.

Ulterior însă, rușii au adaptat rapid complexele Pantsir la războiul modern și au lansat mai multe versiuni îmbunătățite ale acestora. Ultima dintre ele, Pantsir-SM-SV este destinată Forțelor Terestre și Trupelor de Desant Aerian, fiind capabilă să asigure protecția acestora nu numai împotriva dronelor, ci și, de exemplu, a proiectilelor reactive folosite de lansatoarele americane de tip HIMARS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel