Panică în Coreea de Sud (Video): O rachetă balistică Hyunmoo-2 a căzut imediat după lansare, provocând un incendiu

Rachetă balistică Hyunmoo sud-coreeană, prăbușită imediat după lansare. Foto: Teller Report
Rachetă balistică Hyunmoo sud-coreeană, prăbușită imediat după lansare. Foto: Teller Report

Armata sud-coreeană a lansat marţi seară o rachetă balistică Hyunmoo-2, cu rază scurtă de acţiune, care s-a defectat şi s-a prăbuşit la puţin timp după lansare în interiorul bazei militare.

Propulsorul dispozitivului a luat foc, însă ogiva sa nu a explodat, a precizat un reprezentant al armatei sud-coreene pentru agenţia de presă Yonhap, citată de Agerpres.

Seulul şi Washingtonul au desfăşurat multiple exerciţii în comun, testând bombe şi rachete, ca răspuns la o rachetă balistică de rază medie (IRBN) nord-coreeană, care a survolat marţi Japonia.

Imagini virale pe reţelele de socializare, pe care AFP nu le-a putut autentifica, arată o bulă de flăcări portocalii, despre care utilizatorii au spus că a fost localizată în apropiere de baza aeriană Gangneung, pe coasta de est a ţării.

 

 

"Numeroşi locuitori panicaţi au sunat la primărie", a declarat pentru AFP o reprezentantă a primăriei din Gangneung.

"La început, nu am ştiut ce s-a întâmplat, deoarece nu am primit niciun avertisment din partea armatei în legătură cu un astfel de antrenament", a adăugat ea, sub protecţia anonimatului.

Concomitent, ca urmare a lansării unei rachete nord-coreene care a traversat și spațiul Japoniei, Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat patru rachete sol-sol în direcţia Mării Japoniei.

 

Coreea de Sud și-a cerut scuze cu privire la incident. Din fericire nimeni nu a fost rănit



Miercuri, armata sud-coreeană a prezentat scuze pentru că le-a stârnit îngrijorare locuitorilor din cauza testului ratat cu rachetă, potrivit Reuters.

Statul Major Interarme sud-coreean a explicat că nu a fost semnalată nicio victimă şi că desfăşoară o anchetă pentru a determina cauza acestui test ratat.

Seulul şi Phenianul sunt în continuare tehnic în război, conflictul din Coreea din 1950-1953 încheindu-se cu un armistiţiu, nu cu un tratat de pace.

Confruntările între cei doi vecini sunt rare, însă prăbuşirea rachetei i-a făcut pe mai mulţi locuitori să creadă că a izbucnit războiul.

"Am crezut că este război, dar s-a dovedit a fi vorba de un antrenament militar", a scris pe Twitter un internaut.

"De ce le-a luat aşa mult timp să confirme (incidentul - n.r.)? Dacă ar fi fost un război, am fi aflat cu siguranţă a doua zi", a scris un alt utilizator. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel