Pandemia Covid-19. Iranul a scos armata pe străzi pentru a izola oamenii în case

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele de securitate iraniene vor goli străzile oraşelor iraniene în următoarele 24 de ore şi vor patrula pentru a se asigura că toţi cetăţenii vor rămâne în casă, măsuri luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a anunţat vineri agenţia iraniană IRNA, transmite Reuters.

Iranul este una dintre ţările cele mai afectate de această pandemie, în afara Chinei, înregistrând 11.364 de infecţii diagnosticate şi 514 decese, transmite Agerpres.

Această măsură este luată în contextul în care, tot vineri, autorităţile iraniene au anunţat 85 de noi decese produse în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului - cel mai grav bilanţ al unei zile de la debutul epidemiei în această ţară, una dintre cele mai lovite de coronavirus din lume, notează şi AFP.

"Din nefericire, 85 de persoane infectate cu Covid-19 şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore", ceea ce a urcat bilanţul epidemiei din Iran la 514 decese, conform declaraţiilor unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. De asemenea, conform aceleiaşi surse, pe teritoriul Iranului au fost diagnosticate cel puţin 1.289 de noi infecţii cu coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 11.364.

Printre alţii, Ali Akbar Velayati, consilier principal al ghidului iranian suprem, a fost plasat în carantină după ce a prezentat simptome uşoare ale infectării cu noul coronavirus, conform autorităţilor de la Teheran. 

Vezi și: Pandemia COVID-19. China sugerează că US Army e responsabilă de noul coronavirus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel