Până la ofensiva din Siria, aviația turcă a lovit poziții ale kurzilor în Irak

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Aviaţia turcă a întreprins luni şi marţi lovituri aeriene împotriva unor poziţii din nordul Irakului ale rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a informat Ministerul Apărării de la Ankara.

Bombardamentele efectuate luni seară şi în cursul nopţii s-au soldat cu moartea a 12 'terorişti separatişti', termen cu care Ankara îi desemnează pe membrii PKK.

Acesta duce din 1984 un sângeros război de gherilă împotriva Turciei, care întreprinde la rândul său cu regularitate raiduri împotriva poziţiilor PKK în zone muntoase din nordul Irakului.

Cele mai recente bombardamente intervin în timp ce regimul de la Ankara pare a fi pe punctul de a declanşa o operaţiune militară în Siria împotriva unei alte grupări kurde înarmate, Unităţile de protecţie a poporului (YPG).

Turcia consideră YPG drept aripa siriană a PKK şi denunţă adesea deplasările de luptători şi de arme ale celor două grupări între Siria şi Irak.

În timp ce, pentru Turcia, YPG este o grupare 'teroristă', statele occidentale îi sprijină pe combatanţii kurzi, care au fost vârful de lance în Siria în lupta împotriva Statului Islamic, informează Agerpres care citează AFP.

După declaraţiile de duminică seara ale Casei Albe, nuanţate ulterior, semnalând că SUA nu s-ar opune unei intervenţii militare turce în Siria, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că o incursiune ar putea surveni în orice moment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel