Până la avioane F-16, forțele speciale ale Ucrainei folosesc intens Black Hawk american (Video). Ucraina anunță că poate integra rapid sute de elicoptere SUA

Darius Muresan |
Data publicării:

Cu saga interminabilă a avioanelor de vânătoare occidentale donate Ucrainei, cu precădere F-16 Fighting Falcon, Forțele pentru Operații Speciale ale Ucrainei folosesc intens în misiuni elicopterul Black Hawk de producție americană care se află deja în dotarea lor.

Direcția de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a publicat noi imagini foto și video cu elicopterul Black Hawk de producție american, care efectuează misiuni sub cocarda Ucrainei.

De precizat că imaginile sunt difuzate după ce în luna februarie GUR a publicat o fotografie cu elicoptere aflate în dotarea unității Forțelor pentru Operații Speciale. Și, așa cum DefenseRomania analiza încă de atunci, alături de elicopterul sovietic Mi-24 se află legendarul elicopter american UH-60A Black Hawk.

În imaginile video recente publicate de ucraineni, se poate observa cum luptătorii Ucrainei se antrenează pentru misiuni de desant aerian, evacuare și misiuni pe timp de noapte.

De menționat că e vorba de un elicopter care a fost cumpărat anterior de la U.S. Army și modificat ulterior de inginerii companiei americane private Ace Aeronautics. Acest lucru se confirmă.

 

Ucrainenii spun că pot integra rapid sute de elicoptere Black Hawk, Apache și Chinook

 

2. -imagine fara descriere- (black-hawk-ucraina_97325600.jpg)

Elicopter Black Hawk de producție americană aflat în dotarea Ucrainei. Foto: GUR

În materialul dat publicității de serviciul ucrainean, și analizat de publicația ucraineană Mil.ua, operatorii ucraineni arată superioritatea Black Hawk față de modelele sovietice Mi-8 și Mi-24. Unul din piloți, sub protecția anonimatului, precizează că trecerea de la elicopterele sovietice la Black Hawk s-a făcut rapid, acesta putând fi operat încă din prima zi.

În acest sens ucrainenii subliniază că pot integra imediat sute de elicoptere americane, existând experiență pentru a asimila tehnica.

„În ultimul an (n.r. - ca urmare a războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei) nivelul de pregătire și experiența piloților noștri s-au îmbunătățit enorm. La ora actuală putem cu ușurință integra aproximativ 100 de elicoptere multirol Black Hawk, aproximativ 50 de elicoptere de atac Apache și cam 40-60 de elicoptere de transport Chinook”, a precizat pilotul ucrainean care a adăugat că recalificarea piloților s-ar face foarte repede.

Black Hawk UH-60 este principalul elicopterul de transport tactic al U.S. Army. Acesta este utilizat în misiuni de desant aerian, sprijin la sol, evacuare, comandă și control, dar și în misiuni ale forţelor pentru operațiuni speciale. Modelul ''Alpha'' al Black Hawk este elicopterul utilitar pe care U.S. Army îl foloseşte în ultimii 40 de ani.

De atunci, Black Hawk a acumulat mai mult de 9 milioane de ore de zbor și a fost utilizate de către militarii americani în fiecare operațiune majoră executată în Irak, Somalia, Balcani, Afganistan și în tot Orientul Mijlociu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel