Palestinienii au atacat și incendiat un vehicul al Poliției de Frontieră israeliene

Tudor Curtifan / 08 mai 2020 / 11:20
Vehicul al Poliției din Israel, incendiat de palestinieni. Photo credit: Police Spokesperson's Unit Israel and The Jerusalem Post
Vehicul al Poliției din Israel, incendiat de palestinieni. Photo credit: Police Spokesperson's Unit Israel and The Jerusalem Post

Un vehicul al Poliției de Frontieră din Israel a fost atacat și incendiat de un grup de palestiniei.

Incidentul a avut loc în apropierea orașului palestinian Abu Dis, aflat la doar 5 kilometri de Ierusalim, la frontiera cu Cisiordania. Atacul din Ierusalimul de Est a fost confirmat de un purtător de cuvânt al Poliției din Israel.

Potrivit celor de la The Jerusalem Post, vehiculul Poliției de Frontieră a fost atacat de către mai mulți localnici palestiniei. Din fericire nu au fost raportate victime iar atacatorii sunt căutați de către autoritățile din Israel.

Sursa citată precizează că ofițerii care se aflau în vehiculul blindat au acționat rapid, au reușit să coboare din vehicul și să asigure perimetrul până la sosirea forțelor speciale care au intervenit rapid.

Ca răspuns la atacul palestinienilor, Israelul a anunțat că forțele sale își vor extinde activitatea în zona Abu Dis, Cisiordania, până când autorii atacului vor fi arestați.

Amintim că în cealaltă „zonă fierbinte” din Israel, de data aceasta la sud de Ierusalim, în Fâșia Gaza, gruparea palestiniană teroristă Hamas a reluat atacurile după aproximativ 40 zile de relativă liniște. Ca răspuns, Israelul a efectuat bombardamente în Gaza care vizau poziții ale aripii militare a grupării Hamas.

Israelul a ocupat Fâșia Gaza, Peninsula Sinai, Platoul Golan și Cisiordania în urma Războiului de Șase Zile din 1967, când în decurs de doar șase zile forțele israeliene au spulberat alianța arabă formată din Egipt, Iordania și Siria.

În Cisiordania, aflată la aproxiamtiv 15 kilometri de Ierusalim, își exercită autoritatea de facto un guvern semiindependent al Autorității Naționale Palestiniene. În schimb, Gaza, aflată la aproximativ 80 de kilometri de Iersualim, e cel mai fierbinte punct al conflictului și e controlată de gruparea politică Hamas și aripa ei militară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy