Palestinian împușcat mortal la un punct de control militar după ce a înjunghiat un polițist israelian

Tudor Curtifan / 22 apr 2020 / 12:22

Un poliţist israelian a fost înjunghiat de un palestinian miercuri, la un punct de control militar din Cisiordania ocupată, a anunţat poliţia israeliană, precizând că atacatorul a fost apoi împuşcat mortal.

„Agresorul "a intrat în poliţist cu vehiculul şi apoi l-a înjunghiat cu o foarfecă", în apropiere de Ierusalim, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Micky Rosenfeld, care a adăugat că poliţistul nu a fost rănit grav, potrivit Agerpres, care citează Reuters. "Alţi ofiţeri au răspuns deschizând focul şi l-au împuşcat pe terorist", a adăugat el.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit şi sectorul a fost încercuit, a afirmat el.

Potrivit unei imagini difuzate de poliţia israeliană, atacatorul conducea o camionetă cu placă de înmatriculare palestiniană.

Vehiculele cu aceste numere nu au voie să se deplaseze decât în Fâşia Gaza şi Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de către Israel, notează AFP.

Atacul a avut loc între colonia israeliană Maale Adumim în Cisiordania şi Abu Dis, o suburbie palestiniană a Ierusalimului.

Peste 600.000 de israelieni trăiesc în colonii, considerate ilegale în virtutea dreptului internaţional, în Cisiordania şi Ierusalimul de Est. Trei milioane de palestinieni locuiesc în aceste teritorii.

Din octombrie 2015, Cisiordania şi Israelul au fost luni de zile scena unui val de atacuri antiisraeliene, cel mai adesea comise cu cuţitul de către tineri palestinieni izolaţi.

Unele atacuri au fost de asemenea comise cu maşini care au intrat în mulţime şi, într-o măsură mai mică, cu arme de foc. Violenţele au scăzut semnificativ în intensitate, dar persistă sporadic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy