Pakistanul a testat o nouă "armă inteligentă", pe fondul tensiunilor cu India (VIDEO)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pakistanul a testat o nouă rachetă sol-aer „smart”, precizând că aceasta are o rază de acţiune „extinsă” şi avertizând că va răspunde la agresiuni cu „forţă totală”, în condiţiile în care tensiunile cu India continuă să se amplifice.

Niciun fel de detalii privind noua rachetă nu au fost făcute publice în afara statutului său de „armă smart” cu rezultate demonstrabile explozive. Un clip video cu testul a fost publicat pe Internet. În clip apare un avion de vânătoare JF-17 Thunder, al forţei aeriene pakistaneze, care lansează racheta în deşert, potrivit Express.co.uk, citat de Epoch Times.

Dezvoltarea şi testarea reuşită a noii arme a fost apreciată de şeful forţelor aeriene, Mujahid Anwar Khan, care i-a lăudat pe inginerii şi oamenii de ştiinţă ai ţării pentru această realizare.

Khan a avertizat: „Pakistanul este o naţiune care iubeşte pacea dar, dacă suntem supuşi agresiunii de către un adversar, vom răspunde cu o forţă totală”.

Testul rachetei a fost efectuat pe fondul unor relaţii foarte deteriorate între India şi Pakistan, după ce, luna trecută, cele două puteri nucleare vecine aproape că au pornit un conflict în toată regula.

Noile tensiuni au fost declanşate de un atac sinucigaş cu bombă în partea indiană a regiunii Caşmir care a provocat moartea a aproximativ 40 de membri ai poliţiei paramilitare.

Atacul a fost revendicat de un grup militant din Pakistan, forţând India să efectueze raiduri aeriene transfrontaliere asupra taberelor militanţilor. După acel atac, armata pakistaneză a doborât două avioane de luptă indiene. Câteva zile mai târziu, Pakistanul a returnat un pilot indian dobor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel