Pakistanul declară că va răspunde la atacul aerian al Indiei

S.I. Catalin |
Data publicării:
purtătorul de cuvânt al armatei aerului pakistaneză, generalul Asif Ghafoor
purtătorul de cuvânt al armatei aerului pakistaneză, generalul Asif Ghafoor

Pakistanul a declarat că va riposta la raidul aerian lansat de India şi va ataca în momentul şi în locul pe care le va alege.

 
 

Declaraţia survine după o reuniune de urgenţă desfăşurată la Islamabad după ce avioanele de luptă ale forţelor indiene au lovit mai multe poziţii în interiorul Pakistanului, fiind primul atac de acest gen din ultimii peste 40 de ani.

India a declarat că a lovit o tabără de antrenament a grupării militante Jaish-e-Mohammad (JeM), care este respnsabilă pentru recentul atac din Kashmirul administrat de India.

Armata pakistaneză a sigilat zona taberei JeM, iar publicul şi presa nu au acces.

Autorităţile pakistaneze precizează că nu există victime pentru că avioanele indiene de luptă ar fi "scăpat" efectiv proiectilele în teritoriul pakistanez, fără să atingă o ţintă. Premierul pakistanez, Imran Khan, a declarat anterior că va expune ceea ce a numit iresponsabilitatea Indiei.

Amintim că Pakistanul a transmis marţi că a respins o scurtă incursiune a forţelor aeriene ale Indiei deasupra aşa-numitei 'Linii de control', care serveşte de facto drept graniţă între cele două ţări în Kashmir, în timp ce India a anunţat că a efectuat o 'lovitură preventivă' împotriva principalei tabere de antrenament de pe teritoriul pakistanez a grupării islamiste responsabile de un atentat sinucigaş soldat cu aproape 40 de paramilitari indieni în Kashmirul indian.

,,Armata aerului indiană a încălcat Linia de control. Forţele aeriene pakistaneze au fost imediat mobilizate. Avioanele indiene s-au retras'', a indicat purtătorul de cuvânt al armatei aerului pakistaneză, generalul Asif Ghafoor, într-o postare pe Twitter. ,,Avioanele indiene au pătruns în sectorul Muzaffarabad'', capitala Kashmirului pakistanez, a adăugat el într-un al doilea tweet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel