Pakistan, atentat la un miting electoral. Bilanțul deceselor, aproape de cel mai sângeros atac din istorie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Atentat
Atentat

Bilanţul atentatului de vineri seara de la un miting electoral din sud-vestul Pakistanului a fost revizuit în creştere, la 149 de morţi, ceea ce îl face să ajungă pe poziţia a doua între cele mai sângeroase atacuri din istoria ţării, au anunţat duminică oficiali citaţi de AFP. 

Atentatul sinucigaş, care a avut loc în Balucistan şi a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, a fost cel de-al treilea din ultima săptămână ce a vizat o reuniune electorală din Pakistan, unde o zi de doliu a fost ţinută duminică. În total, aceste violenţe s-au soldat cu 175 de morţi în doar patru zile, între care şi doi candidaţi la alegerile legislative din 25 iulie. 

Precedentul bilanţ al atentatului de vineri indica 130 de persoane ucise, printre care şi omul politic Siraj Raisani. 

Printre persoanele ce şi-au pierdut viaţa se află nouă copii, cu vârste între 6 şi 11 ani, a declarat duminică un înalt responsabil guvernamental, care a adăugat că 70 de răniţi, dintre care cinci în stare critică, sunt încă internaţi. 

Atentatul cel mai sângeros din istoria Pakistanului a fost cel contra unei şcoli din Peshawar, în nord-vest, în 2014, soldat cu peste 150 de morţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel