Pakistan a testat o rachetă balistică Shaheen-II, ce poate fi echipată nuclear

Tudor Curtifan / 23 mai 2019 / 13:00

Forțele militare ale Pakistanului au efectuat joi un test cu o rachetă ce poate fi echipată cu un focos nuclear, în contextul în care șeful diplomației de la Islamabad a transmis că Pakistanul dorește soluționarea pe cale amabilă a disensiunilor cu India după confruntarea armată din februarie.

Testul balistic a avut drept scop declarat să reitereze poziția de descurajare nucleară a Pakistanului, potrivit unui reprezentant al forțelor militare, citat de postul Al Jazeera.

 

Pakistanul a testat o rachetă Shaheen-II, ce poate fi echipată cu focoase nucleare

 

Racheta Shaheen-II, testată joi, ce poate fi echipată cu focoase convenționale, dar și nucleare, are o rază de acțiune de până la 1.500 de kilometri, suficient pentru a putea lovi mai multe orașe majore din nord-vestul Indiei.

Testul balistic are loc în contextul în care tensiunile între India și Pakistan rămân la cote ridicate în urma unei confruntări armate în luna februarie, când cele două țări au lansat raiduri aeriene una împotriva alteia, informează Mediafax.

Cu doar o zi înainte, Shah Mehmood Qureshi, ministrul de Externe de la Islamabad, a anunțat că s-a întâlnit cu omologul său indian în marja unei reuniuni a Organizației de Cooperare de la Shanghai.

"I-am transmis foarte clar că vrem să soluționăm pe cale amiabilă toate problemele", a afirmat Qureshi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy