Pagina de facebook a Ministerului bulgar al Apărării a fost atacată de hackeri

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În această dimineață, Ministerul Apărării al Bulgariei a informat că noua sa pagină de facebook este “Ministry of Defense. Bulgarian Armed Forces” și este disponibilă la adresa URL https://www.facebook.com/bulgariamod/.

În comunicatul ministerului, se mai precizează că, vechea pagină - "Bulgarian Armed Forces" a fost  compromisă de un atac cibernetic și este posibil ca pe ea să mai apară unele materiale, de care Ministerul Apărării nu se face responsabil.

Ultima dată când guvernul din Bulgaria s-a confruntat cu un atac cibernetic, a fost în 2019, când hackerii au furat date de la Agenția Națională a Veniturilor referitoare la aproximativ 70% din populația Bulgariei, inclusiv cetățeni străini și companii. Datele cuprindeau nume de persoane și companii, numere de identificare personală și corporativă, adrese de e-mail, informații despre contribuțiile la pensii și asistența medicală și detalii despre venituri.

Deși atacul cibernetic raportat în această dimineață nu are, la prima vedere, amploarea celui din 2019, se remarcă faptul că a fost atacată cu succes o instituție cheie a siguranței naționale, considerată a fi foarte bine protejată.

Asta afișa azi, fosta pagină de Facebook a Bulgarian Armed Forces.

 

2. -imagine fara descriere- (bulgaria-atac-cibernetic_91461500.jpg)

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel