Pachete cu materiale de protecţie sanitară pentru unităţi medicale din Arad, Suceava, Neamţ şi Mureş

Eduard Pascu |
Data publicării:

Batalionul 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti şi Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, vor distribui, în unităţi medicale din judeţele Arad (21 şi 22 iulie), Suceava, Neamţ şi Mureş (3-8 august), 1.280 pachete cu materiale de protecţie sanitară.

Pachetele, asigurate de Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA, conţin, printre altele, măşti, ochelari şi costume de protecţie. Distribuirea va fi făcută cu sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele respective, transmite MApN.

Militarii Batalionului 1 CIMIC au desfăşurat, de la începutul pandemiei de COVID-19, mai multe misiuni de asistenţă umanitară în beneficiul persoanelor aflate în dificultate în diverse zone ale ţării. Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil - military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forţelor Terestre şi specializată în domeniul cooperării civili - militari.

Batalionul a fost înfiinţat în anul 2001, iar în cei nouăsprezece ani de existenţă, militari din cadrul unităţii au participat la mai multe misiuni internaţionale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan.

În luna aprilie, SUA a acoperit costurile unei misiuni de zbor în sprijinul Guvernului României, efectuat cu o aeronavă C-17 Globemaster III a Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, în care au fost transportate aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală de la Seul la Bucureşti.

În luna mai, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, o echipă formată din 15 specialişti din MApN - cinci militari din domeniul CBRN, cinci medici militari şi cinci asistenţi medicali s-au deplasat în SUA pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama.

Citește și: Militarii Batalionului CIMIC distribuie alimente pentru veteranii de război

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel