Ore decisive în Ucraina în plină bătălie pentru Kiev // Operațiune amfibie în Marea Azov. Zelenski nu părăsește capitala (Video)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini din timpul exercițiilor de gherilă urbană de la Cernobîl, sursă foto: Captură YouTube Ministerul de Interne al Ucrainei
Imagini din timpul exercițiilor de gherilă urbană de la Cernobîl, sursă foto: Captură YouTube Ministerul de Interne al Ucrainei

Situația din Ucraina e deosebit de gravă iar Federația Rusă a turat motoarele invaziei. Exact în aceste momente are loc o operațiune amfibie în Marea Azov, dar și lupte intense în marile orașe ale Ucrainei, inclusiv capitala Kiev.

În aceste momente au loc confruntări între forțele ruse și cele ucrainene în marile orașe Odesa, Harkov și capitala Kiev. Sunt lupte intense și se pare că noapte aceasta ar putea fi decisivă pentru Ucraina. 

În tot acest context președintele Volodimir Zelenski nu părăsește capitala. Mai mult, el s-a filmat alături de importanți lideri politici și a transmis un mesaj poporului ucrainean:

"Bună seara tuturor! Liderul partidului e aici, șeful Administrației Prezidențiale e aici, primul-ministru e aici, președintele e aici. Suntem cu toții aici. Suntem în Kiev. Ne apărăm independența, apărăm statul nostru! Apărăm Ucraina. Așa va fi în continuare. Slavă apărătorilor noștri! Slavă Ucrainei!", spune Zelenski pe filmare, potrivit unei traduceri a DC News.

 

Ucraina rezistă eroic atacului, trupele ruse suferă pierderi, dar forțează și lansează o operațiune amfibie în Marea Azov la nord de Mariupol

 

Tot în cursul acestei zile, în jurul orei 14:00, Volodimir Zelenski a cerut Armatei Ucrainei să apere țara de invadatorul rus. Ulterior, președintele rus Vladimir Putin s-a adresat și el forțelor armate ucrainene și a făcut un apel către acestea să „schimbe tabăra” și să recurgă la o lovitură de stat prin care să preia puterea la Kiev.

E posibil ca mesajul președintelui rus să indice faptul că rezistența Ucrainei e mult peste ceea ce se așteptau rușii.

Concomitent, în aceste momente, anunță și U.S. Naval Institute, citând oficiali ucraineni, are loc un o operațiune militară amfibie în Marea Azov, la vest de Mariupol.

Artileria rusă bombardează totodată marile orașe, inclusiv Harkov.

Kievul a anunțat că până în prezent Armata Ucrainei a distrus aproximativ 80 de tancuri și 500 de vehicule blindate ruse. Ar fi fost doborâte zece avioane militare și șapte elicoptere. Mai mult, Rusia a „pierdut” peste 2.800 de soldați. Dacă cifrele avansate sunt reale pentru primele două zile de conflict, pierderile rușilor și rezistența Ucrainei sunt mult mai mari decât se așteptau.

Ucraina încearcă să reziste și luptă, de văzut cât timp va putea menține acest ritm sau dacă va fi copleșită de atacul rus. DefenseRomania vă va ține în continuare la curent cu cele mai importante informații cu privire la războiul din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel