Orban anunță că România va ieși de sub MCV iar evoluția statului de drept e „foarte bună”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Fostul premier al României, Ludovic Orban: Sursă foto: Guvernul României Facebook
Fostul premier al României, Ludovic Orban: Sursă foto: Guvernul României Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că în curând România va putea să iasă de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare, menţionând că perspectivele referitoare la evoluţia statului de drept sunt "foarte bune" pentru coaliţia de guvernare.

Orban a precizat că la videoconferinţa de miercuri cu vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova se va discuta raportul MCV pe 2020.

"Vom avea astăzi o videoconferinţă cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de valori şi transparenţă. La această videoconferinţă vor participa reprezentanţi ai Parlamentului, conducerea celor două Camere ale Parlamentului, Comisiile juridice, de afaceri europene, pentru a discuta raportul pentru 2020 privind evoluţia statului de drept şi pentru a creiona perspectivele referitoare la evoluţia statului de drept din România, care, din perspectiva noastră, sunt foarte bune", a afirmat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, pentru coaliţia de guvernare, statul de drept, independenţa Justiţiei şi egalitatea în faţa legii reprezintă o prioritate.

"Suntem convinşi că, în curând, România poate să iasă de sub MCV pe baza recomandărilor CE. Nu-mi place să dau termene, important pentru noi este să facem paşii înainte necesari, cum sunt: desfiinţarea Secţiei speciale, îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul penal, Codurile penale, îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul celor trei legi ale Justiţiei, lucruri care sunt extrem de importante pentru coaliţia de guvernare şi pe care le vom realiza", a spus Orban.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel