Opoziția din Venezuela încearcă să întoarcă Armata. Trump: Lupta pentru libertate a început

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri mobilizarea a mii de opozanţi venezueleni pentru a convinge armata să-i întoarcă spatele preşedintelui Nicolas Maduro, văzând în aceasta o "luptă pentru libertate".

"Mari manifestaţii peste tot în Venezuela astăzi (miercuri) contra lui Maduro. Lupta pentru libertate a început!", a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

Donald Trump l-a "felicitat" miercuri prin telefon pe opozantul venezuelean Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar cu susţinerea Statelor Unite, salutând sosirea sa "istorică" la conducerea ţării.

Cei doi lideri politici "au căzut de acord să rămână în contact regulat pentru a sprijini revenirea la stabilitate a Venezuelei şi a reconstrui relaţiile bilaterale dintre Statele Unite şi Venezuela", potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

Preşedinte al parlamentului venezuelean, acest deputat social-democrat în vârstă de 35 de ani doreşte instalarea unui guvern de tranziţie, apoi alegeri generale libere, sprijinit în acest sens de Statele Unite, dar şi de o mare parte a ţărilor din America latină şi Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel