Opoziția cere în Germania reintroducerea serviciului militar obligatoriu și abandonarea proiectului armatei UE

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Alianţa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, a făcut apel la reintroducerea serviciului militar, sporirea cheltuielilor militare şi înnoirea angajamentului faţă de NATO.

Într-un document de strategie publicat joi, AfD a cerut totodată modificări ale Constituţiei care să permită armatei germane – the Bundeswehr – să fie desfăşurată în interiorul graniţelor ţării, în caz că este nevoie, şi să protejeze frontierele, relatează DPA.

„Securitatea internă şi externă a ţării noastre nu mai poate fi protejată separat", se menţionează în documentul citat.

 

AfD cere ca Germania să joace un rol principal în NATO și să abandoneze proiectul unei armate a Uniunii Europene

 

Germania ar trebui să se concentreze pe susţinerea Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, să joace mai degrabă rolul principal în NATO, decât să se implice în alcătuirea unei armate a Uniunii Europene, se mai arată în documentul menţionat.

AfD, care a provocat controverse cu atitudinea sa antiimigraţie, atacă politicile în domeniul apărării ale coaliţiei de guvernare, cerând „o restaurare a Bundeswehr-ului".

Suspendarea recrutării, în vigoare în Germania până în 2011, a pus în pericol securitatea Germaniei, potrivit documentului AfD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel