Opoziția cere în Germania reintroducerea serviciului militar obligatoriu și abandonarea proiectului armatei UE

Tudor Curtifan / 27 iun 2019 / 22:41

Alianţa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, a făcut apel la reintroducerea serviciului militar, sporirea cheltuielilor militare şi înnoirea angajamentului faţă de NATO.

Într-un document de strategie publicat joi, AfD a cerut totodată modificări ale Constituţiei care să permită armatei germane – the Bundeswehr – să fie desfăşurată în interiorul graniţelor ţării, în caz că este nevoie, şi să protejeze frontierele, relatează DPA.

„Securitatea internă şi externă a ţării noastre nu mai poate fi protejată separat", se menţionează în documentul citat.

 

AfD cere ca Germania să joace un rol principal în NATO și să abandoneze proiectul unei armate a Uniunii Europene

 

Germania ar trebui să se concentreze pe susţinerea Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, să joace mai degrabă rolul principal în NATO, decât să se implice în alcătuirea unei armate a Uniunii Europene, se mai arată în documentul menţionat.

AfD, care a provocat controverse cu atitudinea sa antiimigraţie, atacă politicile în domeniul apărării ale coaliţiei de guvernare, cerând „o restaurare a Bundeswehr-ului".

Suspendarea recrutării, în vigoare în Germania până în 2011, a pus în pericol securitatea Germaniei, potrivit documentului AfD.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy