Opozant al lui Maduro, moarte suspectă în Venezuela. Opoziția acuză regimul de ”asasinat politic”

Tudor Curtifan / 10 oct 2018 / 11:41

Consilierul municipal Fernando Alban, în vârstă de 56 de ani, suspect că ar fi fost implicat în tentativa de asasinare a președintelui venezuelean Nicolas Maduro, a decedat în condiții suspecte în arest.

Potrivit România TV, datele oficiale precizează că Fernando Alban s-a sinucis aruncându-se de la etajul 10 în timp ce se afla la toaletă. De partea cealaltă opoziţia susţine că e vorba de o crimă comisă de autorităţi.

Însă autoritățile de la Caracas se contrazic în declarații. Dacă Nestor Reverol, ministrul de interne al Venezuelei, a precizat că opozantul a sărit pe fereastra clădirii în timp ce se afla în sala de așteptare când urma să fie dus în instanță, procurorul general Tarek Saab are o versiune oarecum diferită. El a precizat că Alban a cerut să meargă la toaletă și de acolo ar fi sărit pe fereastră.

Fernando Alban a fost închis vineri sub acuzaţia de implicare în explozia a două drone la o paradă militară la care asista preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, la începutul lui august.

Partidul din care Alban făcea parte, Primero Justicia (Întâi Justiția) și opoziția regimului Maduro a acuzat regimul de asasinat politic. Opoziția susține că în prezent există sute de deţinuţi politici, închişi sub acuzaţii false pentru a descuraja dizidenţa.

Amintim că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a scăpat la începutul lui august nevătămat dintr-un atentat de la Caracas în care au fost folosite mai multe drone încărcate cu explozibili. În urma atentatului șapte militari au fost răniţi şi spitalizați.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy