Opozant al lui Maduro, moarte suspectă în Venezuela. Opoziția acuză regimul de ”asasinat politic”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Consilierul municipal Fernando Alban, în vârstă de 56 de ani, suspect că ar fi fost implicat în tentativa de asasinare a președintelui venezuelean Nicolas Maduro, a decedat în condiții suspecte în arest.

Potrivit România TV, datele oficiale precizează că Fernando Alban s-a sinucis aruncându-se de la etajul 10 în timp ce se afla la toaletă. De partea cealaltă opoziţia susţine că e vorba de o crimă comisă de autorităţi.

Însă autoritățile de la Caracas se contrazic în declarații. Dacă Nestor Reverol, ministrul de interne al Venezuelei, a precizat că opozantul a sărit pe fereastra clădirii în timp ce se afla în sala de așteptare când urma să fie dus în instanță, procurorul general Tarek Saab are o versiune oarecum diferită. El a precizat că Alban a cerut să meargă la toaletă și de acolo ar fi sărit pe fereastră.

Fernando Alban a fost închis vineri sub acuzaţia de implicare în explozia a două drone la o paradă militară la care asista preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, la începutul lui august.

Partidul din care Alban făcea parte, Primero Justicia (Întâi Justiția) și opoziția regimului Maduro a acuzat regimul de asasinat politic. Opoziția susține că în prezent există sute de deţinuţi politici, închişi sub acuzaţii false pentru a descuraja dizidenţa.

Amintim că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a scăpat la începutul lui august nevătămat dintr-un atentat de la Caracas în care au fost folosite mai multe drone încărcate cu explozibili. În urma atentatului șapte militari au fost răniţi şi spitalizați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel