Operațiunea Top Gun: Forțele ucrainene pentru operații speciale prezinta UAV-ul care a lovit Brigada 126 rusă din Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele ucrainene pentru operații speciale au dezvăluit cum au efectuat atacul asupra unei baze a Brigăzii 126 de apărare de coastă, parte a Flotei ruse a Mării Negre.

,,Forțele ucrainene pentru operațiuni speciale, împreună cu alte unități ale forțelor armate, au atacat baza Brigăzii 126 de apărare de coastă a Flotei rusești a Mării Negre'', cu sediul în Peninsula Crimeea,  precizat biroul de presă al Forțelor pentru Operațiunii Speciale.

În timpul atacului, au fost utilizate mai multe UAV-uri de atac pentru a lovi poziţia unității ruse din Perevalne, Crimeea. Ca urmare a atacurilor, în rândul forţelor ruse de ocupaţie au fost înregistrate pierderi, atât morți cât și răniți.

Youtube video image

Satul Perevalne se află în districtul Simferopol din Crimeea. Distanța de la acesta până la cele mai apropiate teritorii controlate de Ucraina, pe malul drept al râului Nipru, este de aproximativ 275 km, iar până la malul stâng de peste 300 km.

Amintim că, pe 24 august, în jurul orei 4-5 dimineața, s-au auzit primele explozii în Peninsula Crimeea temporar ocupată, în apropiere de Capul Tarkhankut, iar localnicii ar fi văzut pe țărm două bărci gonflabile care aveau la bord 10 persoane necunoscute - aceste informații au fost transmise cu panică de canalele de propagandă rusești.

Forțele ucrainene pentru operații speciale au explicat că operațiunea a fost dificilă din cauza anumitor caracteristici ale terenului. Cu toate acestea, dronele au acoperit cu succes perimetrul desemnat și au ajuns la ținte.

Fotografia publicată astăzi arată una dintre dronele care au participat la operațiune.

Context: La 25 august, militarii ucraineni, împreună cu unităţi ale forţelor pentru operaţii speciale din cadrul Serviciului militar ucrainean de Informaţii (GUR) au folosit mai multe drone pentru a lovi Brigada 126 de Apărare de Coastă a Flotei ruse a Mării Negre, cu sediul în satul Perevalne din Crimeea ocupată temporar. 

Ulterior, Serviciul de informații al Apărării din Ucraina (GUR) a raportat că forțele speciale ucrainene au atacat, pe 25 august, şi o unitate a Brigăzii 155-a de infanterie navală de gardă a Flotei ruse a Mării Negre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel