Operaţiunea MINUSMA din Mali. MApN trimite militari și elicoptere

MApN anunță că  România va participa la misiunea ONU de stabilizare din Mali.

România va participa cu 120 de persoane şi şapte elicoptere la operaţiunea MINUSMA din Mali, care va fi o misiune de suport şi nu de luptă, a informat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

'La solicitarea ONU şi în baza hotărârii CSAT din decembrie 2018, România va participa cu un detaşament de elicoptere militare la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, începând cu luna octombrie a acestui an. Detaşamentul format din aproximativ 120 de persoane, şapte elicoptere va desfăşura operaţii de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente şi de asigurare a suportului logistic necesar ONU din această ţară, deci nu misiuni de luptă', a declarat Leş, la sediul MApN.

El a subliniat că, prin asumarea acestei misiuni, România îşi reafirmă angajamentul pentru asigurarea unui climat de pace şi securitate globală, iar continuarea participării la misiunile ONU va contribui la creşterea profilului ţării noastre ca furnizor de securitate. 'Vom aduce contribuţia noastră la acţiunile MINUSMA de acordare de asistenţă pentru Guvernul Republicii Mali în vederea asigurării unui mediu de stabilitate a continuării implementării acordului de pace şi protejarea populaţiei civile.

Decizia României de a participa la această misiune, în Mali, a fost salutată la cel mai înalt nivel de către subsecretarul general al ONU pe operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, în marja reuniunii de la Bucureşti din 30 - 31 ianuarie', a afirmat Leş.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel