Operaţiune antiteroristă de amploare în nordul Franţei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Circa 200 de poliţişti au întreprins marţi dimineaţa 12 percheziţii în Grande-Synthe (nordul Franţei), la sediul asociaţiei "Centrul Zahra Franţa" şi la domiciliile principalilor lideri ai acesteia, ca urmare a "susţinerii lor accentuate pentru mai multe organizaţii teroriste", a anunţat prefectura din Nord, informează AFP şi Reuters.

Această operaţiune, demarată la orele 06:00 (04:00 GMT), "se înscrie în cadrul prevenţiei terorismului", a precizat Prefectura într-un comunicat.

Activităţile asociaţiei sunt "extrem de monitorizate, din cauza susţinerii accentuate pe care liderii lor o acordă mai multor organizaţii teroriste şi în favoarea mişcărilor ce promovează idei contrare valorilor Republicii" Franceze, continuă Prefectura.

Aceste percheziţii administrative, denumite "vizite la domiciliu", au fost introduse după încetarea stării de urgenţă, în toamna lui 2017.

Pe site-ul său de internet, asociaţia "Centrul Zahra France" afirmă că are drept scop "să promoveze mesajul Islamului prin ochii Profetului şi a familiei sale; să-i facă cunoscuţi, să le traducă gândurile şi să mărturisească prin operele lor". Potrivit paginii sale de Facebook, asociaţia a fost fondată în noiembrie 2009.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel