Operațiuni NATO, rachetă lansată accidental. Armata estoniană, căutări

Vladimir Neagu / 08 aug 2018 / 06:51

O rachetă a fost lansată accidental marți deasupra părții de sud a Estoniei de un avion de luptă spaniol care participa la operațiuni NATO. 

Forţele armate estoniene caută racheta. 

Racheta aer-aer Amraam are o rază de acţiune de 100 km şi are o funcţie de autodistrugere, dar autorităţile nu au putut exclude varianta ca racheta să fi lovit solul fără a exploda.

Şeful forţelor aeriene estoniene Riivo Valge a declarat că racheta conţine între 5 şi zece kilograme de explozibili. El a declarat pentru un post de radio estonian că, în comparaţie cu alte rachete, aceasta nu are un potenţial de distrugere foarte mare.

Mai multe elicoptere caută în prezent racheta. A fost declanşată o investigaţie asupra modului în care avionul spaniol Eurofighter, care asigură securitatea în regiunea baltică alături de forţele NATO din Lituania, a putut lansa accidental racheta.

Statele baltice Estonia, Lituania şi Lituania nu au propriile avioane de luptă, bazându-se pe partenerii din NATO pentru supravegherea spaţiului lor aerian. Riivo Valge a spus că este pentru prima dată când un astfel de incident a fost raportat.

Armata estoniană a precizat că racheta a fost lansată în apropiere de oraşul Otepaa, din sud-estul ţării.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy