Operațiuni NATO, rachetă lansată accidental. Armata estoniană, căutări

Vladimir Neagu |
Data publicării:

O rachetă a fost lansată accidental marți deasupra părții de sud a Estoniei de un avion de luptă spaniol care participa la operațiuni NATO. 

Forţele armate estoniene caută racheta. 

Racheta aer-aer Amraam are o rază de acţiune de 100 km şi are o funcţie de autodistrugere, dar autorităţile nu au putut exclude varianta ca racheta să fi lovit solul fără a exploda.

Şeful forţelor aeriene estoniene Riivo Valge a declarat că racheta conţine între 5 şi zece kilograme de explozibili. El a declarat pentru un post de radio estonian că, în comparaţie cu alte rachete, aceasta nu are un potenţial de distrugere foarte mare.

Mai multe elicoptere caută în prezent racheta. A fost declanşată o investigaţie asupra modului în care avionul spaniol Eurofighter, care asigură securitatea în regiunea baltică alături de forţele NATO din Lituania, a putut lansa accidental racheta.

Statele baltice Estonia, Lituania şi Lituania nu au propriile avioane de luptă, bazându-se pe partenerii din NATO pentru supravegherea spaţiului lor aerian. Riivo Valge a spus că este pentru prima dată când un astfel de incident a fost raportat.

Armata estoniană a precizat că racheta a fost lansată în apropiere de oraşul Otepaa, din sud-estul ţării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel