Operațiunea Rapid Forge. Avioane F-35A și F-15 Strike Eagle în bazele NATO din Europa

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii au trimis în bazele NATO din Europa avioane F-35A, F-15, MC-130J Commando II și C-130J Super Hercules în cadrul Operațiunii Rapid Forge.

Avioane de luptă F-35A Lighting II și F-15E Strike Eagle de la Forțele Aeriene ale SUA se deplasează la baze aeriene NATO din Europa pentru a spori gradul de pregătire și pentru a îmbunătăți interoperabilitatea în cadrul Operațiunii Rapid Forge.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene din SUA, Rapid Forge este un eveniment de formare sponsorizat de Forțele Aeriene SUA în Europa, menit să sporească interoperabilitatea cu aliații și partenerii NATO, să îmbunătățească pregătirea și să îmbunătățească capacitățile operaționale. Avioanele de luptă vor ateriza astăzi în bazele aeriene din Polonia, Letonia și Estonia.

F-15E Strike Eagles și MC-130J Commando II au ajuns la Baza Aeriană Amari din Estonia, pentru a efectua operațiuni de realimentare. Strike Eagles și aeronava C-130J Super Hercules au ajuns, de asemenea, la baza aeriană Powidz din Polonia, pentru a efectua realimentarea și realimentarea cu muniții inerte iar jeturile F-35A au ajuns la Baza Aeriană Lielvarde din Letonia.

F-35-urile fac parte din escadrilele 388 și 419 și sunt desfășurate de la Baza Aeriană Hill din Utah. F-15E Eagle Strike aparțin escadrilei a 4-a Vânătoare și vin de la Baza Aeriană Seymour Johnson din Carolina de Nord. Ambele escadroane de avioane de luptă sunt detașate la Baza Aeriană Spangdahlem din Germania. Avioanele MC-130J fac parte din escadrila 352 Operațiuni Speciale și sunt detașate la Baza Aeriană a Royal Air Force din Mildenhall, Anglia, iar avioanele C-130J aparțin escadrilei 86 și escadrilei 317 și sunt detașate la Baza Aeriană Ramstein, Germania de la Baza Aeriană Dyess din Texas.

Vezi și: O escadrilă F-15E Strike Eagle a fost desfășurată în Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel