ONU deplânge un „carnagiu absolut” la spitalul Al-Aqsa din Gaza, în timp ce Israelul avansează în Fâșie

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Israel, în Gaza. Forțe ale IDF acționând în Fâșie. Foto: IDF
Israel, în Gaza. Forțe ale IDF acționând în Fâșie. Foto: IDF

Un oficial în cadrul Biroului ONU pentru Coordonarea Afaceri Umanitare (OCHA) a descris ceea ce a văzut la spitalul Al-Aqsa din Gaza drept "carnagiu absolut", relatează marţi agenţia Agerpres, care citează DPA.

Gemma Connell a declarat pentru BBC că erau acolo mulţi răniţi cu "răni extrem de grave, dar care nu pot fi trataţi pentru că acolo sunt atât de mulţi oameni în faţa lor care îşi aşteaptă rândul pentru operaţie şi spitalul este absolut supraîncărcat".

"În mod tragic, am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit", a spus Connell, citată marţi.

Armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat în timpul unei vizite la trupe în fâşia de coastă blocadă că Israelul îşi va "intensifica luptele în zilele următoare".

Potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas în Gaza, peste 20.600 de persoane au fost ucise până acum în acest ultim război. Cifrele nu pot fi confirmate din surse independente și sunt date publicității de către Hamas.

Ofensiva armatei israeliene de a elimina Hamas în Gaza a fost declanşată de cel mai grav masacru din istoria Israelului, comis de terorişti Hamas şi alte grupări la 7 octombrie. În jur de 1.200 de persoane au fost ucise şi aproximativ 240 luate ostatici, dintre care unii ulterior eliberaţi în timpul unui scurt armistiţiu.

O mare parte din Gaza a fost distrusă în timpul ofensivei israeliene, aminteşte DPA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel